Kako prilagoditi temperaturo stroja za lasersko rezanje poleti?

2023-09-20 11:16:57

Obstaja več ključnih točk, na katere morate biti pozorni pri prilagajanju temperature vašega laserskega rezalnega stroja poleti, da zagotovite učinkovito delovanje opreme in podaljšate njeno življenjsko dobo. Tukaj je nekaj posebnih priporočil za nastavitev in vzdrževanje:

 

1. Namestite klimatsko napravo ali opremo za stalno temperaturo: Konfigurirajte neodvisno klimatizirano sobo za laserski rezalni stroj ali uporabite napravo za stalno temperaturo, da vzdržujete notranjo temperaturo znotraj dovoljenega delovnega območja laserja (običajno 10°C-40°C). ), da preprečite pregrevanje opreme zaradi visokih temperatur.

 

2. Prilagodite temperaturo hladilne vode: Nastavite temperaturo hladilne vode razumno, da zagotovite, da je temperatura vode v notranji optični poti običajno 24-27 °C in temperatura vode v zunanji optični poti približno 30 °C. Temperaturna razlika med temperaturo hladilne vode in temperaturo prostora ne sme biti prevelika. Na splošno je priporočljivo, da se nadzoruje znotraj 5-10 °C, da preprečite, da bi kondenzacija poškodovala optične komponente.

 

3. Spremljajte vlažnost delovnega okolja: Ohranjajte vlažnost delovnega okolja v ustreznem območju (10%-80%). Prekomerna vlaga bo povečala tveganje kondenzacije. Po potrebi uporabite opremo za razvlaževanje.

 

4. Redno čiščenje in vzdrževanje: redno čistite filter klimatske naprave, da zagotovite dobro prezračevanje in odvajanje toplote; očistite ovire okoli hladilnika, da ohranite učinkovitost odvajanja toplote; pravočasno očistite ventilator in električno omarico, da preprečite nabiranje kovinskega prahu, ki vpliva na odvajanje toplote in električno varnost.

 

5. Uporabljajte vodo ustrezne kakovosti: destilirano ali prečiščeno vodo je treba poleti uporabljati kot hladilno vodo in jo redno menjavati, da preprečite nastajanje vodnega kamna, zamašitev vodovodnih cevi ali zmanjšanje učinkovitosti hlajenja. Po potrebi očistite vodni kamen v skladu z navodili proizvajalca.

6. Preverite tlak hladilnega sistema: preverite in prilagodite notranji tlak hladilnega sistema pred sezono visokih temperatur, da zagotovite, da se lahko učinkovito spopade z delovno obremenitvijo v okoljih z visoko temperaturo.

 

7. Sledite pravilnemu zaporedju vklopa in izklopa: Še posebej, ko je temperatura visoka, dosledno upoštevajte korake za vklop in izklop, ki so priporočeni v priročniku za opremo, da zmanjšate toplotni udar laserja in sorodnih komponent.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)