Analizirajte sestavo in funkcije strižnega stroja

2024-02-06 16:39:09

Kot nepogrešljiv del opreme v kovinskopredelovalni industriji ima strižni stroj kompleksno strukturo in raznolike funkcije ter je sestavljen iz več ključnih komponent. Ta članek bo zagotovil poglobljeno analizo sestave strižnega stroja in funkcij vsake komponente, da bo bralcem pomagal v celoti razumeti to pomembno opremo.

 

1. Okvir:

Okvir je nosilna struktura strižnega stroja in nosi težo celotnega stroja. Običajno je izdelan iz jekla in ima dovolj trdnosti in stabilnosti, da zagotovi, da se škarje med delovanjem ne deformirajo ali vibrirajo. Stabilnost okvirja stroja je ključnega pomena za ohranjanje natančnosti rezanja.

 

2. Zgornje in spodnje rezilo:

Rezalni del stroja za striženje je sestavljen iz zgornjega in spodnjega noža, ki sta ključni komponenti za striženje pločevine. Zgornji nož je običajno pritrjen nad okvir stroja, medtem ko je spodnji nož pritrjen na delovno mizo obdelovalnega stroja. Pri rezanju je mogoče prilagoditi razmik med zgornjim in spodnjim rezilom za pločevino različnih debelin.

 

3. Sistem rezanja:

Rezalni sistem je sestavljen iz rezalnega motorja in prenosnega sistema, ki se uporablja za pogon gibanja zgornjega in spodnjega noža za doseganje rezanja pločevine. Motor za rezanje je običajno električni motor, ki prenaša moč na zgornji in spodnji nož prek prenosnega sistema, da zaključi rezalno dejanje.

 

4. Nadzorna plošča:

Upravljalna konzola je nadzorni center strižnega stroja in se uporablja za krmiljenje delovanja stroja. Običajno je opremljen z gumbi, krmilnimi ročicami in zaslonom. Upravljavec lahko zažene in ustavi strižni stroj, prilagodi rezalne parametre itd. prek upravljalne konzole.

 

5. Sistem hranjenja:

Transportni sistem se uporablja za transport kovinskih pločevin do rezalnega položaja in odvajanje razrezanih plošč. To vključuje opremo, kot so podajalne in izstopne mize, kot tudi tekoče valje. Pri nekaterih avtomatiziranih škarjah lahko transportni sistem vključuje tudi avtomatsko podajalno napravo.

 

6. Varnostne naprave:

Varnostne naprave so ključne komponente za zagotavljanje varnosti operaterja. Vključujejo lahko gumbe za zaustavitev v sili, zaščitne pokrove, varnostne rešetke itd. Te naprave se lahko pravočasno izklopijo, ko pride do nepričakovanih situacij, kar zmanjša možnost nesreč.

 

7. Sistem mazanja:

Mazalni sistem se uporablja za mazanje gibljivih delov strižnega stroja, zmanjšanje trenja in obrabe ter podaljšanje življenjske dobe stroja. To vključuje opremo, kot so rezervoarji za mazalno olje, mazalne črpalke in mazalne cevi.

 

8. Pomožna oprema:

Rezalni stroj je lahko opremljen tudi z nekaj pomožne opreme, kot so brusilniki orodij, ravnalci pločevine itd., ki se uporabljajo za vzdrževanje in prilagajanje rezalnih orodij škarijskega stroja, da se zagotovi kakovost in učinkovitost rezanja.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)