Ali so hlapi laserskega rezalnega stroja škodljivi za zdravje?

2024-03-27 14:30:27

Laserski rezalni stroj je nekakšna CNC oprema specializirana za rezanje kovinske pločevine, ki lahko razreže izdelke poljubnih oblik. Ta vrsta opreme predvsem postopki kovinskih materialov, vključno z nerjavnim jeklom, bakrom, aluminijem in naprej. Laserski rezalni stroji različnih moči lahko rezana pločevina različnih debelin. Debelejša ko pločevina 2c večja moč.

 

Ko laserski rezalni stroj obdeluje obdelovanec, bo proizvedel škodljive snovi kot kot hlapi težkih kovin, vključno z dušikovimi oksidi, prah in tako naprej. Če je dolgotrajna izpostavljenost, lahko povzroči simptome kot kot rdeče oči, piščanje, kašelj, in lahko tudi povzročajo oksidativni stres, ki lahko privede do začasnega zmanjšanja imunskega sistema ali poškodbe jeter. Zato, delavci ki dlje časa uporabljate lasersko rezalno opremo morate paziti na zaščito, je priporočljivo nositi maske in redno preverjati.

 

Kakšne so prednosti laserskega rezalnega stroja?

1, visoka natančnost: rezanje z laserskim žarkom, lahko doseže zelo fini učinek rezanja, najmanjša širina reza lahko doseže desetine mikronov.

2, visoka učinkovitost: rezalna hitrost je zelo hitra, lahko močno izboljša proizvodno učinkovitost, primerna za množično proizvodnjo in predelavo.

3, lahko reže različne materiale: lahko reže različne trdote in debeline materialov, kot kovina, les% 2c plastika, usnje, itd., ima močno prilagodljivost v široko razponu uporab.

4, visoka stopnja avtomatizacije: samodejno delovanje je mogoče doseči z računalniškim nadzorom za izboljšanje proizvodne učinkovitosti in kakovost izdelka.

5, rezalna površina je gladka in urejena: laserski žarek se uporablja za obdelavo, ni fizičnega stika, zato rezalna površina je gladka in gladka, ne bo ne pojavov zarezov in žganja.

6, varstvo okolja in varčevanje z energijo: Za uporabo laserskega reza, ni potrebna uporaba rezilne tekočine in drugih pomožnih materialov% 2c za preprečevanje onesnaževanja okolja, vendar ima tudi učinek varčevanja z energijo.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)