Težave in rešitve pri upogibni obdelavi

2023-08-21 11:13:16

Na področju obdelave kovin je upogibni stroj ključni proces, ki obdeluje učinkovite in natančne kovinske dele za različne industrije. Vendar pa lahko operaterji med dejanskim delovanjem naletijo na nekatere težave, ki vplivajo na kakovost izdelkov in učinkovitost proizvodnje. Razumevanje teh pogostih težav in seznanjenost z rešitvijo lahko zagotovi nemoten napredek postopka upogibanja, izboljša delovno učinkovitost in kakovost izdelka.

 

1. Težave z izkrivljanjem in deformacijo:

Med postopkom upogibanja se lahko zaradi neenakomerne porazdelitve napetosti znotraj materiala deli popačijo ali deformirajo, zaradi česar velikost in oblika končnega izdelka ne moreta izpolniti zahtev.

rešitev:

Ustrezni procesni parametri: Za različne vrste materialov in debelin je treba prilagoditi ustrezne upogibne kote, pritiske in hitrosti. Tveganje deformacije materiala je mogoče zmanjšati z razumno nastavitvijo parametrov.

Rezervni dodatek: Pri rezanju materiala je treba rezervirati določeno količino dodatka, da se lahko med postopkom upogibanja kompenzira elastična deformacija materiala in tako zagotovi točnost končne velikosti.


2. Upogibni kot ni točen:

Po upogibanju kot dela morda ne ustreza konstrukcijskim zahtevam, kar lahko povzroči težave pri montaži ali poslabšanje kakovosti izdelka.

rešitev:

Kalibracija kota: sistem za nastavitev kota upogibnega stroja je treba redno umerjati, da zagotovite, da lahko natančno nadzoruje kot upogiba. Če je odstopanje kota preveliko, bo morda potrebna strokovna nastavitev in kalibracija.

Pregled orodja: obraba orodij in orodij lahko vpliva na natančnost upogibnega kota. Močno obrabljena orodja je treba redno preverjati in menjavati, da se zagotovi natančnost krivljenja.


3. Težava s poškodbo upognjenega roba:

Med postopkom upogibanja se lahko robovi materiala poškodujejo, počijo ali razcepijo, kar vpliva na videz in trdnost dela.

rešitev:

Ustrezna orodja in orodja: Izberite orodja in orodja, ki ustrezajo vrsti in debelini materiala. Preostri ali neprimerni noži lahko povzročijo zlom robov.

Izbira upogibnega polmera: Glede na upogibne lastnosti materiala izberite ustrezen upogibni polmer. Majhni upogibni radiji lahko povzročijo robne razpoke.


4. Problem gubanja upogibnega materiala:

Med postopkom upogibanja je lahko površina materiala videti nagubana, valovita ali valovita, kar vpliva na videz in kakovost dela.

rešitev:

Prilagoditev procesnih parametrov: Prilagodite hitrost upogibanja in tlak, da preprečite prekomerno silo med upogibanjem, s čimer zmanjšate tveganje gubanja materiala.

Podpora za podlago: uporaba podloge za podporo notranjosti materiala med upogibanjem pomaga zmanjšati težave z gubanjem.

 

5. Problem usmerjanja materiala:

Smer teksture materiala lahko vpliva na rezultat upogibanja, kar povzroči neenakomerno upogibanje ali razpoke.

rešitev:

Spoznajte teksturo materiala: Pred upogibanjem se seznanite s smerjo teksture materiala. Na splošno bo upogibanje v smeri zrn bolj stabilno.

Vzvratno upogibanje: Za materiale z očitnimi teksturami lahko poskusite z obratnim upogibanjem, da zmanjšate vpliv tekstur na upogibanje.



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)