Posledice alarma rezalne glave laserskega rezalnega stroja

2023-09-18 14:17:50

Če alarma za lasersko rezalno glavo ne upravljati pravočasno, lahko privede do vrste posledic, ki vplivajo na proizvodno učinkovitost, kakovost izdelka in celo oprema varnost, ki lahko vključuje vendar ne omejeno na naslednje:

 

1, prekinitev proizvodnje: alarm bo povzročil samodejno ustavitev postopka rezanja, vplival na razpored proizvodnje, povišal stroške izpadi.

 

2, poškodba opreme: Če je alarm zaradi tveganja mehanskega trka ali okvara strojne (kot kot poškodba senzorja, omejitev okvara), nadaljevanje delovanja lahko poslabša škodo opreme, kot kot laserska glava trči z drugimi komponentami, kar povzroči resnejšo fizično škodo.

 

3, zmanjšanje kakovosti rezanja: na primer, alarm za višino rezalne glave pomeni da ostrenje reza lahko netočno, kar bo neposredno vplivajo na natančnost in kakovost površine rezanja, kar povzroči grobo rezanje površine, zareze ali nepopolno rezanje.

 

4, varnostna tveganja: alarm je pogosto povezan z varnostnim mehanizmom opreme, neupoštevanje alarma lahko operaterja soočite se z potencialnimi varnostnimi grožnjami, kot na primer uhajanje laserja, nenaden premik mehanskih delov, itd.

 

5, materialni odpadki: v stanju alarma za nadaljevanje rezanja lahko proizvede veliko odpadkov, poveča porabo surovin% 2c ki povzroča gospodarske izgube.

 

6, zvišanje stroškov vzdrževanja: dolgotrajno zanemarjanje alarma ali nepravilno ravnanje, majhne težave se lahko razvijejo v več časa in denarja za remont, povečanje stroškov vzdrževanja.

 

Zato, ko bi alarm za lasersko rezalno rezalno glavo, moral nemudoma odkriti vzrok in sprejeti ustrezne ukrepe za rešitev problema, da bi se izognili zgornjim posledicam, da bi zagotovili nemoten potek proizvodnje.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)