Kontrola deformacije: Uporaba krone upogibnega stroja in kompenzacijskega upogiba

2023-08-15 14:00:30

Ko gre za natančnost in kakovost pri obdelavi kovin, sta krona in kompenzacijski upogib krivilnega stroja dva ključna pojma, ki ju ne gre prezreti. Med seboj so povezani in delujejo skupaj za nadzor deformacije med upogibanjem in prilagajanje natančnosti končnega izdelka, kar proizvajalcem zagotavlja visoko natančnostpločevinaste rešitve.

 

Krona krivilnega stroja: predkompenzacija deformacije

Na področju obdelave kovin je krona upogibnega stroja pomembna tehnologija za reševanje problema deformacije, ki ga povzroča upogibanje kovinskih plošč. Konveksnost se nanaša na majhno izboklino na območju pred upogibom, ki deluje kot predupogib. Ko je pločevina postavljena v upogibni stroj za upogibanje, konveksnost omogoča, da se kovina pred upogibanjem postopoma prilagaja novi obliki in se tako kompenzira med dejanskim postopkom upogibanja. Ta kompenzacija zagotavlja, da sta oblika in kot končnega izdelka skladna z zahtevami zasnove, kar izboljša natančnost in kakovost obdelave.

 

Kompenzacijski upogib krivilnega stroja: nadaljnja kontrola deformacije

Tehnologija kompenzacije deformacije upogibnega stroja dodatno izboljša nadzor deformacij pri obdelavi kovin. Kompenzacija upogiba je povzročitev določene stopnje predupogibanja kovine z uporabo obratnega upogiba ali lokalnega pritiska pred upogibanjem. To predhodno upogibanje je zasnovano za doseganje želenega kota in oblike pri dejanskem upogibanju. Z natančno nastavitvijo kompenzacijskega upogiba lahko proizvajalci dodatno kontrolirajo deformacijo pločevine, kar ima za posledico večjo natančnost obdelave.

 https://www.chkjmachinery.com/aboutus

Sinergija kompenzacije konveksnosti in upogiba

Sinergijski učinek konveksnosti in kompenzacijskega upogiba je velikega pomena pri obdelavi kovin. Prvič, nastavitev konveksnosti omogoča, da se pločevina pred upogibanjem prilagodi novi obliki, kar zmanjša stopnjo deformacije. Uporaba kompenzacijskega upogiba nato dodatno optimizira stanje kovine pred upogibom, s čimer zagotovi, da sta med dejanskim upogibom dosežena želena oblika in kot. Zaradi te kombinacije je postopek obdelave kovin bolj natančen in nadzorovan, kar na koncu izboljša natančnost obdelave in doslednost izdelka.

 

Z nenehnim razvojem proizvodne tehnologije sta krona in kompenzacijski nadzor upogiba krivilnega stroja prav tako nenehno inovativna. Sodobni CNC krivilni stroji so opremljeni z naprednimi krmilnimi sistemi, ki omogočajo natančnejšo kontrolo krone in kompenziranega upogiba, zaradi česar je obdelava kovin učinkovitejša in natančnejša. V prihodnosti bo z nadaljnjim izboljšanjem tehnologije uporaba kronskega in kompenzacijskega odklona postala bolj inteligentna in avtomatizirana, kar bo proizvajalcem prineslo več priložnosti in prednosti.



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)