Tehnologija rezalne glave za stroje za lasersko rezanje vlaken: ključ do natančnega rezanja

2023-09-18 14:17:50

Globoko se zavedamo pomena fiberlaserskih rezalnikov v sodobni proizvodnji, v tehnologiji fiberlaserskega rezanja pa je rezalna glava ena ključnih komponent, ki določajo kakovost rezanja, učinkovitost in ustreznost materiala.

 

Vrsta rezalne glave

Stroji za lasersko rezanje vlaken so običajno opremljeni z dvema glavnima vrstama rezalnih glav:

Fokusna leča: fokusna leča je ključna komponenta, ki se uporablja za fokusiranje laserskega žarka. Z fokusiranjem laserskega žarka na eno samo točko na delovni površini doseže zelo natančno rezanje. Izbira leče za ostrenje je odvisna od vrste rezalne naloge, vključno z vrsto in debelino materiala.

Razpršilna leča: Razpršilna leča se običajno nahaja za lečo za ostrenje in se uporablja za zaščito rezalne glave pred brizganjem materiala in dimom. To pomaga ohraniti kakovost reza in podaljša življenjsko dobo rezalne glave.

 

Kontrola kakovosti rezanja

Zasnova in kakovost rezalne glave neposredno vplivata na kakovost rezanja. Visokokakovostne rezalne glave zagotavljajo naslednje prednosti:

Natančnejše rezanje: Visokokakovostna rezalna glava zagotavlja stabilnost in natančnost laserskega žarka med postopkom rezanja, rezultat pa je natančnejši rezalni rob.

Gladki rezalni robovi: Vrhunska zasnova rezalne glave zmanjša neravnine in madeže med rezanjem, zaradi česar je rezalni rob bolj gladek.

Zmanjšajte zvare: zvari so običajno nepopolni spoji, ki nastanejo med rezanjem. Visokokakovostne rezalne glave pomagajo zmanjšati nastajanje zvarov.

 

Nastavitev goriščne razdalje

Stroji za lasersko rezanje z vlakni običajno omogočajo uporabnikom, da prilagodijo goriščno razdaljo rezalne glave glede na različne naloge rezanja. Goriščna razdalja se nanaša na razdaljo med goriščno lečo in delovno površino. Različni položaji goriščne razdalje se uporabljajo za rezanje z različnimi materiali in debelinami. Ta možnost prilagajanja omogoča operaterju doseganje optimalnih rezultatov rezanja.

 

Zaščita rezalne glave

Rezalna glava je običajno opremljena z zaščitnim pokrovom, ki ščiti rezalno glavo pred brizganjem materiala ali poškodbami zaradi dima. Ti zaščitni pokrovi ščitijo optične komponente rezalne glave in zagotavljajo, da ostanejo čiste in stabilne med postopkom rezanja. Vzdrževanje in zamenjava zaščitnega pokrova je del vzdrževanja učinkovitosti rezalne glave.

 

Sistem samodejnega prilagajanja

Nekateri napredni stroji za lasersko rezanje z vlakni so opremljeni s sistemi za samodejno prilagajanje, ki samodejno prilagajajo parametre rezalne glave glede na različne naloge rezanja. To vključuje samodejno prilagajanje goriščne razdalje, da se zagotovi ohranjanje optimalnega položaja izostritve pri rezih različnih materialov in debelin. Ta avtomatizacija poveča enostavnost upravljanja in pomaga optimizirati rezultate rezanja.

 

Prilagodljivost materiala

Izbira rezalne glave je tesno povezana z rezalnim materialom. Za različne vrste materialov so primerne različne vrste rezalnih glav. Zato je pri delu z različnimi materiali morda treba zamenjati rezalno glavo, da bi dosegli najboljše rezultate rezanja. To zahteva, da operater razume lastnosti materiala in primernost rezalne glave.

 

Vzdrževanje in zamenjava

Redno vzdrževanje in pravočasna menjava sta ključ do ohranjanja učinkovitosti rezalne glave. Upravljavec mora redno preverjati stanje rezalne glave, čistiti optiko, zamenjati obrabljene dele in zagotavljati celovitost zaščitnega pokrova. To bo pomagalo podaljšati življenjsko dobo rezalne glave in ohraniti kakovost reza.





Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)