Različne vrste strižnih strojev

2024-01-05 16:55:13

Rezalni stroj je široko uporabljena mehanska oprema na področju obdelave kovin, ki se uporablja za rezanje pločevine ali drugih materialov. Različne vrste škarij ponujajo edinstvene prednosti, ko se ukvarjate z različnimi potrebami in materiali. Sledi podroben uvod v različne vrste škarij.

 

1. Mehanski strižni stroj

Mehanski strižni stroji uporabljajo mehanski prenosni sistem za pogon rezil za rezanje skozi mehanske komponente, kot so motorji in zobniki. Ta vrsta škarij se običajno uporablja, kjer je potrebno manj natančno rezanje, vendar je odlična pri enostavnih opravilih rezanja. Mehanske škarje so zaradi relativno enostavne zgradbe cenovno na splošno ugodnejše.

 

2. Hidravlični strižni stroj

Hidravlični škarjalni stroj uporablja hidravlični sistem za zagotavljanje moči in krmili gibanje spodnjega noža skozi hidravlični cilinder. V primerjavi z mehanskimi škarjami imajo hidravlične škarje večjo moč rezanja in širši obseg uporabe. Zaradi njihove zmožnosti obdelave večjih debelin pločevinastega materiala ob ohranjanju visoke natančnosti rezanja se pogosto uporabljajo na različnih industrijskih področjih.

 

3. Laserski strižni stroj

Laserski strižniki za rezanje uporabljajo laserske žarke in so primerni za aplikacije, ki zahtevajo visoko natančnost in hitrost rezanja. Ta zelo sofisticiran strižni stroj je običajno opremljen z računalniškim numeričnim nadzornim sistemom (CNC), ki lahko doseže kompleksne oblike in visoko natančno rezanje s pomočjo vnaprej programiranih programov. Laserski strižni stroji se pogosto uporabljajo v avtomobilski, vesoljski in elektronski industriji.

 

4. CNC strižni stroj

CNC škarjalni stroj uporablja računalniški numerični nadzorni sistem za nadzor gibanja orodja za doseganje visoko natančnega in avtomatiziranega rezanja. Ta vrsta strižnega stroja ima značilnosti velike prilagodljivosti in visoke proizvodne učinkovitosti ter je primeren za obsežno proizvodnjo in scenarije, ki zahtevajo visoko natančnost rezanja. CNC škarje se pogosto uporabljajo na področjih, kot so kovinske konstrukcije, gradbeništvo in ladjedelništvo.

 

5. Ročni strižni stroj

Ročne škarje so običajno manjši kosi opreme, ki jih ročno upravlja operater. Čeprav je njegov obseg uporabe razmeroma omejen, ima še vedno pomembno vlogo pri majhni proizvodnji in popravilih. Ta vrsta strižnega stroja je preprosta in enostavna za uporabo ter močno odvisna od delovne sile.

 

6. Nihajni strižni stroj

Nihajne škarje za rezanje uporabljajo nihajoče gibanje, pri čemer rezilo reže v loku ali nihajoči liniji. Ta zasnova zmanjšuje napetost pri rezanju, zaradi česar je odlična v aplikacijah, ki so občutljive na deformacijo materiala.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)