Ali veste, kako deluje stroj za striženje?

2023-12-12 13:28:04

Stroj za striženjejeje nekakšna mehanska oprema, ki se pogosto uporablja v kovinsko predelovalni industriji. Njegova glavna funkcija je rezanje pločevine ali drugih materialov. Z natančnim nadzorom in usklajenimi gibi so škarje sposobne izdelati pločevino različnih velikosti in oblik ter tako predstavljajo pomembno orodje za predelovalno industrijo. Ali veste, kako deluje stroj za striženje?

 

1. Vpenjanje in poravnava

Ko se delo začne, je kovinska plošča, ki jo je treba rezati, tesno vpeta s sponami ali vpenjalnimi napravami, da zagotovi, da lahko med postopkom rezanja ohrani stabilen položaj. Ta korak je namenjen zagotavljanju natančnosti in stabilnosti rezanja.

 

2. Prilagodite razdaljo med robom noža

S pomočjo krmilnega sistema operater prilagodi razdaljo med zgornjim in spodnjim nožem, da se prilagodi želeni debelini reza. Prilagoditev tega parametra je ključnega pomena za globino in natančnost rezanja in jo je treba natančno nadzorovati.

 

3. Nazaj potisk

Povratni potisni sistem je jedro strižnega stroja. Zagotavlja silo prek sklopa hidravličnih cilindrov ali mehanskih mehanizmov, da potisne kovinsko ploščo, da se premakne po svoji dolžini. To pomaga kovinski plošči ohraniti stabilen položaj med rezanjem, kar zagotavlja stabilno delovno platformo za rezilo.

 

4. Rezanje

Ko je pripravljen, se začne postopek rezanja. Zgornji nož in spodnji nož se premikata drug glede na drugega prek mehanskega prenosa ali hidravličnega sistema. Gibljejo se drug proti drugemu z določeno hitrostjo in silo, pri čemer prerežejo kovinsko ploščo. To je postopek rezanja jedra stroja za škarje.

 

5. Ločitev

Po končanem rezanju bo povratni potisni sistem nadaljeval z delom za ločevanje odrezane pločevine od preostale kovinske plošče.

 

6. Vrnite se v položaj

Končno se rezilo vrne v prvotni položaj in je pripravljeno za naslednji rez. Ta proces je cikličen in omogoča, da strižni stroj učinkovito opravi veliko rezalnih del.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)