Ali veste, kako je izdelan upogibni stroj?

2023-08-24 15:33:15

Proizvodni proces upogibnega stroja je kompleksen inženiring, ki zajema več področij in vključuje več ključnih korakov, kot so izbira materiala, strojna obdelava, sestavljanje, testiranje in nadzor kakovosti. Sledi podroben postopek upogibnega mehanizma:

 

1. Faza zasnove in načrtovanja: Izdelava upogibnega stroja se začne v fazi zasnove in načrtovanja. Na tej stopnji ekipa inženirjev oblikuje celotno zasnovo upogibnega stroja glede na povpraševanje na trgu, tehnične zahteve in pričakovano zmogljivost. To vključuje strukturo, funkcijo, velikost, princip delovanja stroja itd.

 

2. Priprava in obdelava materiala: izdelava upogibnih strojev zahteva uporabo različnih materialov, vključno s kovinskimi materiali, hidravličnimi komponentami, električnimi komponentami itd. Te materiale je treba pripraviti skozi korake izbire materiala, nabave, rezanja, itd. Kovinski deli morajo iti skozi postopke strojne obdelave, kot so struženje, rezkanje in vrtanje, da se zagotovi njihova natančna velikost in oblika.

 

3. Varjenje in montaža: varjenje in montaža obdelanih kovinskih delov. Varjenje je postopek spajanja delov v strukturni skelet stroja, ki zagotavlja njegovo stabilnost in vzdržljivost. Pozneje se posamezni deli natančno sestavijo v skladu z načrtovalskimi risbami, da tvorijo celoten okvir krivilnega stroja.

 

4. Namestitev hidravličnega sistema in električnega sistema: upogibni stroj je običajno opremljen s hidravličnim sistemom in električnim sistemom. Hidravlični sistem je sestavljen iz oljnega cilindra, hidravlične črpalke, ventila itd., ki se uporablja za pogon gibanja mehanskih delov. Električni sistem vključuje nadzorne plošče, električne komponente in senzorje za avtomatiziran nadzor in nadzor. Ti zahtevajo občutljivo namestitev in zagon.

 

5. Odpravljanje napak in testiranje: Po končanem sestavljanju mora biti upogibni stroj podvržen strogemu odpravljanju napak in testiranju. Ekipe inženirjev preizkušajo funkcije različnih komponent, kot so tlak in stabilnost hidravličnega sistema, natančnost krmiljenja električnega sistema itd. S testiranjem zagotovite stabilnost in zmogljivost stroja pri dejanskem delu.

 

6. Pregled kakovosti in certificiranje: Po zagonu in testiranju mora upogibni stroj opraviti celovit pregled kakovosti. To vključuje dimenzijsko natančnost stroja, natančnost upogibanja in delovno stabilnost hidravličnega sistema. Nekateri proizvajalci lahko zaprosijo tudi za ustrezne certifikate, kot je certifikat ISO, da dokažejo kakovost in varnost svojih izdelkov.

 press brakecnc press brake

7. Pakiranje in dostava: Po pregledu kakovosti in certificiranju bo upogibni stroj zapakiran, da bo zaščiten pred poškodbami med transportom. Stroji so skrbno zapakirani in označeni, da se zagotovi varna dostava do naročnika.



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)