Ali poznate potek dela stroja za V-utorovanje?

2023-11-07 15:31:35

Potek dela stroja za rezanje V-utorov vključuje več natančnih in kritičnih korakov, od priprave obdelovanca do rezanja in ustvarjanja V-utorov do končnega spajanja. Kako dobro poznate te korake?

 

1. Priprava obdelovanca: Prvi korak v delovnem procesu je priprava obdelovanca. To zahteva, da je obdelovanec natančno nameščen v delovnem območju stroja za V-utorovanje. Na splošno se vpenjalna naprava uporablja za stabilizacijo obdelovanca na delovni ploščadi stroja. Ta korak je ključnega pomena za natančnost rezanja in žlebljenja.

 

2. Nastavite parametre: Pred začetkom rezanja mora upravljavec ali krmilni sistem stroja nastaviti parametre rezanja, ki vključujejo želeni kot reže, globino in dolžino. To se običajno izvede prek nadzorne plošče naprave ali računalniškega vmesnika. Natančna nastavitev parametrov je ključni dejavnik za zagotavljanje kakovosti rezanja.

 

3. Postopek rezanja: Ko je obdelovanec pravilno nameščen, se začne postopek rezanja. Vrtljivo orodje v rezalni glavi se spusti na površino obdelovanca in začne rezati. Rezalna glava se običajno premika po več oseh, da izreže utor v obliki črke V vzdolž določene poti obdelovanca. Ta proces je običajno samodejen, pri čemer stroj deluje po prednastavljenih parametrih in poteh, kar zagotavlja natančnost in doslednost rezanja.

 

4. Ustvarite režo v obliki črke V: med postopkom rezanja rezalna glava oblikuje zarezo v obliki črke V na obdelovancu. Ta zarez ima zahtevani kot, globino in dolžino, zaradi česar je primeren za nadaljnje spajanje, kot je varjenje ali spajanje. Obliko in velikost utora v obliki črke V je mogoče enostavno nastaviti glede na parametre rezanja.

 

5. Nadzor in spremljanje: Pri popolnoma avtomatskih strojih za V-utorovanje je nadzorni sistem običajno odgovoren za spremljanje postopka rezanja, da se zagotovi natančnost in doslednost rezanja. Lahko prilagodi položaj in globino rezalne glave, da ustreza različnim delom različnih obdelovancev, da zagotovi kakovost celotnega utora v obliki črke V.

 

6. Končajte obdelovanec: Ko je rezanje končano, bo obdelovanec oblikoval režo v obliki črke V za nadaljnje varjenje ali spajanje. Obdelovanec se lahko odstrani iz stroja in premakne v naslednjo stopnjo proizvodnje.

 

Posebne podrobnosti in procese celotnega poteka dela je mogoče prilagoditi glede na vrsto stroja in potrebe aplikacije. Ročno vodeni stroji za rezanje V-utorov lahko zahtevajo več posredovanja operaterja, medtem ko se popolnoma avtomatski stroji za dokončanje postopka rezanja bolj zanašajo na računalniški nadzor in nadzorne sisteme. Ne glede na to je potek dela stroja za V-utorovanje namenjen zagotavljanju natančnih, učinkovitih in ponovljivih rezov in utorov za izboljšanje kakovosti in zanesljivosti povezave.




Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)