Kako laserski rezalni stroj za cevi reže učinkovito in kakovostno?

2023-09-21 15:35:15

1. Izbira opreme in konfiguracija

Visoko natančen laserski vir: Izberite laserski vir z visoko natančnostjo za zagotovitev stabilnosti in natančnosti med rezanjem. Ostrenje in stabilnost laserski žarek neposredno vpliva na kakovost reza.

Napredni sistem nadzora: Opremljen z naprednim numeričnim sistemom nadzora, lahko natančno nadzira trajektorijo laserja in rezalne parametre, kot kot hitrost, moč, itd., za doseganje visokonatančnega rezanja.

Avtomatizacija oprema: Izberite opremo z avtomatskim nakladanjem in razkladanjem, samodejnim poravnavanjem, samodejnim zaznavanjem in drugimi funkcijami, zmanjšajte ročno posredovanje, izboljšajte proizvodnja učinkovitost in kakovost rezanja.


2.Rezalni parametri optimizacija

Hitrost rezanja: Nastavite hitrost rezanja razumno glede na material, debelino in zahteve za rezanje cevi. Prehitra hitrost lahko povzroči k zmanjšanju kakovosti rezanja, medtem ko prepočasen bo vplival na učinkovitost proizvodnje.

Laserska moč: Velikost laserske moči neposredno vpliva na globino reza in hitrost. Glede na material in debelino cevi , moč laserja je prilagojena za zagotavljanje kakovosti rezanja in izboljšanje učinkovitosti rezanja.

Pomožni plin: Izbira pravega pomožnega plina (kot nitrogen, kisik, itd.) ter njegovega pretoka in tlaka pomaga izboljšati kakovost rezanja in zmanjšanje območja prizadetega toplote in pojav oksidacije.


3.Strategija rezanja in načrtovanje poti

Razumna postavitev: Razumna postavitev cevi pred rezanjem, zmanjša prazen hod in ponavljajoče rezanje, izboljša izkoristek materiala in proizvodno učinkovitost.

Optimizirajte poti rezanja: Uporabo profesionalne programske opreme za rezanje cevi in praznjenje, vnaprej na računalniškem programiranju risba, praznjenje, praznitev% 2c ustvarjanje optimalne poti rezanja, zmanjšanje časa rezanja in materialnih odpadkov.

Neprekinjeno rezanje: Čim bolj mogoče uporabite način neprekinjenega rezanja, zmanjšajte število pavz in začetkov, izboljšajte učinkovitost rezanja.


4. Vzdrževanje opreme in vzdrževanje

Redno vzdrževanje: Redno čiščenje, mazanje in pregled laserskega rezalnega stroja za zagotavljanje da je oprema v najboljšem delujočem stanju.

Zaščita za lečo: Leča stroja za lasersko rezanje je natančna komponenta ki jo treba preveriti in redno zamenjati za zagotavljanje rezanja natančnost in učinkovitost.

Hladilni sistem: Zagotovite normalno delovanje hladilnega sistema da preprečite poškodbe laserskih in optičnih komponent zaradi pregrevanja.


5. Upravljavec usposabljanje

Strokovno usposabljanje: Zagotavljanje strokovnega usposabljanja operaterjem za seznanitev z delovanjem opreme, prilagoditvijo parametrov rezanja, in odpravljanjem težav.

Varnostna ozaveščenost: Okrepiti varnostno ozaveščenost izobraževanja upravljavcev za zagotavljanje upoštevanja varnostnih postopkov med delovanjem za preprečevanje nesreč.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)