Kako se rezalna površina stroja za lasersko rezanje šteje za kvalificirano?

2024-03-21 15:42:58

1, hrapavost rezalne površine: rezalna površina bi morala doseči določen standard gladkosti, posebna vrednost odvisna od potreb na uporabo, kot na primer Ra vrednost (aritmetična srednja odklon hrapavosti površine) mora biti v določenem razponu, kot Ra3.2 ali manjše, odvisno od materiala in uporabe.

 

2, navpičnost rezanja in naklon: rezilo mora biti čim pravokotno na površino materiala, naklon mora biti majhen, zlasti za debelino večje plošče, je navpičnost bolj kritična.

 

3, velikost viseče žlindre: žlindra nastala v postopku rezanja bi morala biti čim manjša 2c in lahka odstranljiva% 2c viseča velikost žlindre mora biti znotraj dovoljenega razpona, ne vpliva na naknadno obdelavo ali uporabo.

 

4, zaobljena velikost rezanega roba: rob mora biti gladek, polmer zaobljenega kota se ustrezati zasnovi ali postopku zahteve, ne smejo biti prevelike ali majhne.

 

5, količina vlečenja za progo: črta ali tekstura nastala med postopkom rezanja ne sme biti pregloboka ali predolg, da ne vpliva na videz ali funkcijo.

 

6, natančnost rezanja: odstopanje med dejansko veliko reza in načrtovano velikostjo mora biti znotraj dovoljenega območja tolerance da zagotovimo visoka natančnost strojna obdelava.

 

7, ploskost: celotna ploskost površine za rezanje mora izpolnjevati zahteve za preprečevanje deformacije ki jo povzroča toplota med rezanjem postopek.

 

8, stopnjo rezalne deformacije: deformacijo materiala po rezanju treba nadzirati najmanj 2c zlasti za tanke plošče ali lahko deformirani materiali.

 

Da bi zagotovili, da je rezalna površina kvalificirana, je običajno potrebna uporaba profesionalnih testnih instrumentov za merjenje, kot npr. hrapavosti metri, tridimenzionalni koordinatni merilni metri, itd., za kvantificiranje zgornjih indikatorjev in jih primerjati s standardi ali zahtevami kupcev. Ob istem času, fini nadzor laserskih parametrov (kot moč, hitrost, goriščna razdalja), vrsta pomožnega plina in tlak , in predobdelava materiala med postopkom rezanja je tudi ključ za zagotovitev kakovosti rezanja.

 


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)