Kako prilagoditi moč laserskega rezalnega stroja?

2024-05-15 14:38:58

1. Predhodno gretje prtljažnika: najprej vklopite stikalo na stroju za lasersko rezanje, pustite stroj v stopnjo predgretja, dokler doseže stabilno delujoče stanje. Predgretje pomaga zaščititi laser in zagotavlja stabilno izhodno moč.

 

2. Nadzorna plošča dostopa: za nastavitev uporabite nadzorno ploščo stroja za lasersko rezanje. Večina sodobnejših laserskih rezalnikov je opremljena z digitalni kontrolni vmesnik ki omogoča uporabnikom intuitivno nastavljanje različnih parametrov, vključno z močjo laserja.

 

3. Prilagodite nastavitve moči: Na nadzorni plošči poiščite možnost nastavitve za lasersko moč. Običajno, lahko vnesete želeno vrednost moči neposredno ali prilagodite z gumbom gor in dol. Na začetku, je priporočljivo začeti z minimumom nastavitve moči priporočene s priročnikom opreme in jih postopoma prilagodite za specifična opravila rezanja in materiale.

 

4. Prilagodi druge parametre: na laserski rezalni učinek ne vpliva samo moč 2c rezalna hitrost, frekvenca, tlak plina in drugi parametri so tudi zelo pomembni. Odvisno od debeline materiala, materiala, ter želene kakovosti reza in hitrosti, morda je potrebno prilagoditi te parametre hkrati.

 

5. Test in fina nastavitev: pred formalnim rezanjem, prvim testnim rezanjem na istem ali podobnem materialu za opazovanje učinka rezanja. Če se ugotovi , da je kakovost reza slaba (kot na primer robovi robov, pregorevanje ali nepopolno rezanje), prilagodite moč ali drugo pomembno parametri glede na dejansko stanje.

 

6. Zabeležite nastavitev: ko je idealna kombinacija rezalnih parametrov najdena, zabeležite za hitro nastavitev pri izvajanju podobnih nalog v prihodnosti .

 

Upoštevajte da pri prilagajanju moči laserja, upoštevajte postopke za varno delovanje, izogibajte se neposrednemu vidnemu laserskemu žarku, in zagotovite da vsa zaščitna ukrepi so na mestu. Če niste prepričani kako prilagoditi, se je najbolje posvetovati z dobaviteljem opreme ali strokovno tehnično podporo .


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)