Kako prilagoditi hitrost stroja za lasersko rezanje?

2024-03-28 17:17:04

Prilagoditev hitrosti laserskega rezalnega stroja običajno vključuje naslednje korake, specifična operacija se lahko razlikuje od različnih znamk in modelov oprema, toda splošen postopek je podoben:

 

1, razumeti nadzorno ploščo: Pred vsem 2c biti seznanjen z operativnim vmesnikom in nadzorno ploščo laserskega rezalnega stroja% 2c ker nastavitev hitrosti in moči običajno dokonča z gumbom na nadzorni plošči ali zaslonu na dotik.

 

2. Preverite priročnik: Preverite priročnik za upravljanje opreme da razumete kako vnesti način nastavitve parametrov in pomen vsak parameter, vključno z rezalno hitrostjo, lasersko močjo, plinskim tlakom, itd.

 

3, začetna nastavitev: glede na vrsto materiala za rezanje (kot kovina, plastika, les, itd.), debelina in pričakovana kakovost rezanja, se nanašajte na priporočila parametrov za opremo ali prejšnje izkušnje podatke, vnesite začetno rezalno hitrost.

 

4, testno rezanje in opazovanje: testno rezanje, bodite pozorni na opazovanje kakovost rezalne površine, vključno z gladkostjo rezalni rob, ali je žlindra, ali je rezalna površina gladka, itd.

 

5, prilagodite hitrost:

 

Povečanje hitrosti: Če je kakovost rezanja zadovoljna in želite izboljšati proizvodno učinkovitost, lahko poskusite postopoma povečati rezanje hitrost, ponovno preizkusite rezanje po vsaki prilagoditvi, dokler ne odkrijete kritične točke upada kakovosti.

 

Zmanjšajte hitrost: če je kakovost rezanja slaba, kot na primer prekomerno taljenje, zarez ali nepopolno rezanje, bi morala hitrost rezanja biti pravilno zmanjšan za izboljšanje kakovosti rezanja.

 

6, fina nastavitev drugi parametri: rezalna hitrost ni neodvisna, pogosto je potrebno upoštevati z lasersko močjo, položaj ostrenja, tlak plina in drugi parametri. Na primer, povečanje moči lahko omogoči hitrejšo hitrost rezanja do neke mere brez žrtvovanja kakovosti.

 

7, Zabeležite najboljše parametre: ko je najdena optimalna kombinacija rezalne hitrosti in drugih parametrov, je priporočljivo zapisati to tako da se prihodnje operacije istega materiala in debeline lahko pokliče neposredno.

 

8, uporaba funkcije samodejnega nastavljanja: če je oprema opremljena s samodejnim nastavljanjem ali funkcijo optimizacije, lahko uporabite te funkcije za samodejno iskanje najboljših parametrov rezanja, zmanjšajo zapletenost ročnega odpravljanja napak.

 

Pomembno je pazljivo opazovati in beležiti učinek vsaka prilagoditve med procesom prilagoditve da zagotovimo da je proizvodna učinkovitost taka kolikor mogoče visoko ob ohranjanju visoke kakovosti reza. Varnost je vedno glavna skrb in vse prilagoditve je treba izvesti tako da zagotavlja varno delovanje.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)