Kako izbrati pravi CNC kalup za stiskalnico

2024-07-31 09:57:34

Natančnost in življenjska doba izvirnega kalupa CNC stiskalnice sta zelo dobri, v normalnih okoliščinah se lahko uporablja približno 100 ur časa, ko je originalni podporni kalup poškodovan, moramo izbrati originalni kalup za zamenjavo. To ima velike prednosti za učinkovitost obdelave in sam upogibni stroj. Originalnega kalupa ni težko izbrati, saj bo proizvajalec na določen del kalupa natisnil svojo številko, da zaščiti svoje izdelke in tako prepreči drugim proizvajalcem kopiranje lastnih izdelkov. Če torej želimo tak kalup kupiti, moramo preveriti le številko originalnega starega kalupa.


CNC press brake mold


Kakovost in zmogljivost izdelkov iz kalupov sta zelo vrhunski, vendar je njihova cena tudi veliko višja od splošnega trga izdelkov iz kalupov, kar neopredmeteno poveča stroške predelave uporabnika, zato uporabniki velikokrat raje izberejo izdelke iz kalupov običajne blagovne znamke, da bi zmanjšali stroški.


Ne pozabite nakupovati, ko izbirate kalupe, če sodelujete prvič, lahko kupite majhen poskus, da vidite, ali njihova zmogljivost ustreza potrebam. Pozneje razmislite o dolgoročnem obsežnem sodelovanju.


press brake tools


Ne glede na to, za kakšen izdelek gre, je treba z dobaviteljem skleniti pogodbo, saj stanje kalupa neposredno vpliva na učinek obdelave, če kupujemo ponarejene in slabe izdelke, so naše izgube zelo velike, zato ne pozabimo na podpisati pogodbo s proizvajalcem, razdeliti odgovornosti in obveznosti obeh strani in preprečiti težave v prihodnosti.

Za velike uporabnike je zelo pomembno dolgoročno sodelovanje z dobavitelji orodij za stiskalnice CNC; če izberete enega ali dva od številnih dobaviteljev, ki bosta dobro opravila svoje delo, lahko postavite temelje za lastno dobavno verigo.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)