Kako ravnati v primeru okvare hidravličnega krivilnega stroja brez tlaka?

2024-07-05 11:26:11

Hidravlični upogibni stroj je običajna oprema v industrijski proizvodnji. Njegov princip delovanja temelji na hidravličnem sistemu za doseganje funkcij upogibanja in oblikovanja obdelovancev. Vendar pa lahko včasih pride do okvare hidravličnega upogibnega stroja brez pritiska, zaradi česar oprema ne deluje pravilno. Ta članek bo podrobno predstavil, kako preveriti in ravnati z okvaro brez tlaka hidravličnega krivilnega stroja.

 

1. Preverite nivo goriva v rezervoarju

Hidravlični sistemi potrebujejo dovolj hidravličnega olja za pravilno delovanje. Najprej preverite nivo tekočine v hidravličnem rezervoarju. Brez dovolj tekočine hidravlični sistem ne bo mogel ustvariti zadostnega tlaka. Dodajte ustrezno količino hidravličnega olja do predpisane ravni in zagotovite, da je rezervoar za olje dobro zaprt, da preprečite vstop zunanjih onesnaževalcev v hidravlični sistem.

 

2. Preverite kakovost hidravličnega olja

Kakovost hidravličnega olja neposredno vpliva na delovanje hidravličnih sistemov. Če se hidravlično olje pokvari ali postane onesnaženo, bo to vplivalo na izhodni tlak sistema. Preverite barvo, vonj in viskoznost hidravličnega olja. Če ugotovite, da se je olje pokvarilo ali vsebuje tujke, ga pravočasno zamenjajte z novim oljem. Istočasno očistite rezervoar za gorivo in cevovode, da zagotovite čistočo znotraj sistema.


3. Preverite oljno črpalko

Oljna črpalka je ena ključnih komponent hidravličnega sistema, ki je odgovorna za ustvarjanje tlaka in dovajanje hidravličnega olja v različne komponente sistema. Če oljna črpalka odpove, hidravlični sistem ne bo mogel ustvarjati tlaka. Preverite delovni status oljne črpalke, vključno s tem, ali je sesalni filter črpalke zamašen ali poškodovan. Če je filter zamašen, ga je treba očistiti ali zamenjati; če sama oljna črpalka odpove, jo je treba popraviti ali zamenjati.

 

4. Preverite razbremenilni ventil

Razbremenilni ventil je varnostna naprava v hidravličnem sistemu, ki se uporablja za nadzor tlaka v sistemu in preprečevanje nadtlaka. Če se razbremenilni ventil zatakne ali ni pravilno nastavljen, lahko pride do izgube tlaka v sistemu. Preverite delovni status varnostnega ventila tako, da prilagodite njegov nastavljeni tlak. Če je jedro ventila zataknjeno, ga je mogoče razstaviti za čiščenje ali zamenjavo.

 

5. Preverite hidravlični cevovod

Celovitost in gladkost hidravličnega cevovoda neposredno vplivata na prenos tlaka hidravličnega sistema. Preverite hidravlični cevovod za puščanje olja, blokado ali poškodbo. Pri delih, ki puščajo olje, je treba spoje zategniti ali zamenjati tesnila; za zamašene ali poškodovane cevovode jih je treba očistiti ali zamenjati.

 

6. Preverite krmilni ventil

Krmilni ventili se uporabljajo za krmiljenje smeri pretoka in pretoka hidravličnega olja. Če se krmilni ventil zatakne ali poškoduje, bo to vplivalo na normalno delovanje sistema. Razstavite regulacijski ventil, preverite stanje jedra in sedeža ventila, očistite notranje nečistoče in zamenjajte poškodovane dele, da zagotovite prožnost in zanesljivost regulacijskega ventila.

 

7. Preverite električni nadzorni sistem

Električni nadzorni sistem hidravličnega krivilnega stroja vključuje vezja, releje, kontaktorje in druge komponente. Normalno delovanje teh komponent je zagotovilo za normalno delovanje hidravličnega sistema. Preverite vse dele električnega krmilnega sistema, da zagotovite, da so napeljave trdne in da so komponente nepoškodovane. Če se ugotovi, da so električne komponente poškodovane ali imajo slab stik, jih je treba pravočasno popraviti ali zamenjati.

 

8. Preverite hidravlični cilinder

Hidravlični cilinder je aktuator v hidravličnem sistemu in je odgovoren za pretvorbo hidravlične energije v mehansko. Če hidravlični cilinder notranje pušča, bo to povzročilo nezadosten sistemski tlak. Razstavite hidravlični cilinder, preverite tesnila bata in cilindra in po potrebi zamenjajte tesnila, da zagotovite tesnjenje hidravličnega cilindra.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)