Kako določiti hitrost rezanja laserskega rezalnega stroja?

2023-09-22 17:17:27

1、Lastnosti materiala: Prva stvar, ki jo morate upoštevati, je vrsta materiala, ki ga želite rezati (kot je ogljikovo jeklo, nerjavno jeklo, aluminij, baker itd.), debelina in fizikalne lastnosti materiala (kot so toplotna prevodnost, odbojnost, itd.). Različni materiali imajo različne stopnje absorpcije laserja, kar neposredno vpliva na hitrost rezanja.

 

Moč laserja: Izhodna moč laserja je eden ključnih dejavnikov, ki določa hitrost rezanja. Na splošno velja, da večja kot je moč laserja, večja je hitrost rezanja, zlasti pri debelejših materialih.


2、Pomožni plin: pomožni plin, ki se uporablja pri rezanju (kot so kisik, dušik, argon itd.), in njegov tlak prav tako vplivata na hitrost rezanja. Vrsta plina in tlak sta izbrana glede na lastnosti materiala za optimizacijo postopka rezanja.

 

3、Položaj ostrenja: položaj ostrenja laserja glede na površino materiala bo vplival na kakovost in hitrost rezanja. Pravilna pozicija fokusa zagotavlja največji prenos energije na material.

 

4、Test in optimizacija: V dejanskem delovanju je običajno treba določiti najboljšo rezalno hitrost s testnim rezanjem. Začnete lahko tako, da upoštevate priporočene parametre, ki jih zagotovi proizvajalec opreme, in nato natančno prilagodite glede na kakovost rezanja (kot je širina reže, hrapavost, območje, ki ga prizadene toplota itd.).

 

5、Programska oprema za nadzor in nastavitve parametrov: Sodobni stroji za lasersko rezanje so običajno opremljeni z napredno programsko opremo za nadzor, ki uporabnikom omogoča prilagajanje začetne hitrosti, pospeška, hitrosti rezanja in drugih parametrov. Razumne nastavitve parametrov se lahko izognejo vibracijam in repom v procesu rezanja, s čimer se izboljša hitrost in kakovost.

 

6、Nabiranje izkušenj: Pomembne so tudi izkušnje operaterja, operaterji, seznanjeni z zmogljivostjo določenih materialov in opreme, lahko pogosto natančneje ocenijo in prilagodijo hitrost rezanja.

 

7、Vzdrževanje in kalibracija: redno vzdrževanje opreme, kot je čiščenje optičnih leč, preverjanje delovanja laserja, kalibracija mehanske strukture itd., je prav tako pomemben del vzdrževanja hitrosti in natančnosti rezanja.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)