Kako določiti položaj fokusa pri laserskem rezanju?

2024-09-03 16:12:24

Lasersko rezanje je učinkovita in natančna tehnologija obdelave ki se široko uporablja pri rezanju in oblikovanju kovinskih in nekovinskih materialov. V laserju postopek rezanja, določitev in prilagajanje položaja ostrenja sta ključna dejavnika ki vplivata na kakovost in učinkovitost rezanja. Fokus je točka kjer je energija najbolj koncentrirana na površino ali znotraj materiala, potem ko laserski žarek fokusira optični sistem. Razumno ostrenje položaj lahko poveča gostoto energije laserskega žarka, kar za natančno 2c gladko in učinkovito rezanje.

 

Direktno opazovanje metoda

Metoda tiskanja: Premaknite rezalno glavo na plastični krožnik ali papir in za tiskanje uporabite laserski žarek. Upoštevajte natisnjen vzorec. Točka z manjšim premerom je položaj ostrenja. Ta metoda je preprosta in intuitivna, primerna za predhodno razhroščevanje in hitro pozicioniranje.

Metoda modre iskre: Odstranite šobo, pihajte zrak in vklopite impulzni laser, in opazujte spremembe intenzivnosti modrih isker na kovinskih površinah kot na ploščah iz nerjavečega jekla. Ko je iskra naj svetlejša, je položaj ostrenja. Ta metoda je primerna za situacije, kjer se zahteva natančna ostrina.

 

Numerična metoda pozicioniranja

CNC metoda pozicioniranja in točkanja: CNC sistem se uporablja za kontrolo rezalne glave za premikanje po površini materiala glede na vnaprej določeno trajektorijo, in oddaja pulzni laser za pikiranje. Z merjenjem premera ali globine točk, poiščite točko z najmanjši premer ali največja globina kot položaj ostrenja. Ta metoda zahteva natančne CNC sisteme in zmožnosti obdelave podatkov.

 

Bevel kauterizacija

Postavite leseno ali plastično desko diagonalno na delovno pult in zažgite laserski žarek da pustite oznake na deski. Upoštevajte spremembe širine sledi, in vzemite najožjo točko sledi kot položaj gorišča. Ta metoda je primerna za predhodno razhroščevanje faza hitrega lociranja položaja ostrenja.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)