Kako napolniti tlak v akumulatorju škarij?

2024-04-07 15:37:55

Strižni akumulator je naprava za shranjevanje energije, pogosto integrirana v hidravlični sistem. Kot mehanska naprava, ki se uporablja za rezanje kovinskih plošč, škarje običajno med delovanjem zahtevajo veliko moči. Akumulator lahko shrani tlačno energijo v hidravličnem sistemu, tako da jo je mogoče sprostiti, ko je to potrebno, da zagotovi dodatno podporo moči.

 

Akumulatorji delujejo tako, da hranijo tekočino, običajno hidravlično olje, pod pritiskom. Ko se na tekočino izvaja pritisk, se tekočina stisne v posodo akumulatorja, zaradi česar se tlak v posodi poveča. Ta tlak je shranjen v akumulatorju in čaka, da se sprosti, ko je to potrebno.

 

V strižnih strojih se lahko akumulatorji uporabljajo za zagotavljanje dodatne moči, da je postopek rezanja bolj učinkovit in stabilen. Na primer, pri rezanju debelejše pločevine bo morda potrebna večja moč za zagotavljanje gladkega reza z orodjem. Akumulator lahko sprosti shranjeno energijo, ko je to potrebno, s čimer zagotovi dodaten potisk ali moč hidravličnemu sistemu, kar omogoča, da se škarje lažje spopadajo z delovno obremenitvijo.

 

Torej, kako se polni akumulator?

 

1. korak: Priprava

Preden začnete tlačno polnjenje, najprej zagotovite varnost. Izklopite hidravlični sistem in počakajte, da se tlak v sistemu popolnoma sprosti. Poleg tega glede na vrsto akumulatorja pripravite potrebno orodje in opremo, kot so ročne črpalke, tlačni viri, priključki itd.

 

2. korak: potrdite vrsto akumulatorja

Akumulatorje običajno delimo na dve vrsti: pnevmatski akumulatorji in hidravlični akumulatorji. Preden izvedete postopek polnjenja, preverite, kateri tip akumulatorja se uporablja v strižniku. Različni tipi akumulatorjev imajo nekoliko različne metode polnilnega tlaka, zato je treba izvesti ustrezne korake delovanja.

 

3. korak: Povežite napravo

Odvisno od vrste hranilnika energije priključite ročno črpalko ali tlačni vir na polnilni priključek hidravličnega akumulatorja ali priključite plinski vir na polnilni priključek pnevmatskega akumulatorja. Prepričajte se, da so povezave tesne in da ne puščajo.

 

4. korak: dodajte pritisk

Uporabite ročno črpalko ali vir tlaka za postopno zvišanje tlaka, medtem ko spremljate manometer, da zagotovite, da nazivni tlak ni presežen. Postopoma povečajte tlak v akumulatorju v skladu z nazivnim tlakom akumulatorja in navodili proizvajalca. Ko napolnite določeno količino tlaka, nehajte povečevati tlak in spremljajte tlak v akumulatorju.

 

Peti korak: spremljajte pritisk

Med postopkom polnjenja vedno spremljajte tlak v akumulatorju. Prepričajte se, da tlak doseže zahtevano delovno območje in da ni puščanja.

 

6. korak: dokončajte operacijo

Ko je v akumulatorju dosežen zahtevani tlak, odklopite vir polnilnega tlaka in odstranite priključke. Prepričajte se, da so vsi priključki in ventili zaprti in da je sistem v varnem stanju.

 

7. korak: Preskusno delovanje

Po polnjenju izvedite sistemski test, da zagotovite, da akumulator deluje pravilno in da sistem deluje po pričakovanjih. Testno delovanje vključuje preverjanje, ali so funkcije hidravličnega sistema normalne in ali akumulator lahko izpolnjuje delovne zahteve pri sproščanju energije.





Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)