Kako namestiti ram in hidravlične ventile tlačne zavore?

2023-08-25 15:14:05

Stiskalnice so ključnega pomena orodje v kovinskopredelovalni industriji, saj omogočajo natančno krivljenje in oblikovanje pločevine. Pravilna namestitev RAM in hidravličnih ventilov je ključnega pomena za funkcionalnost in dolgo življenjsko dobo stiskalnice. Ta vodnik podrobno opisuje postopek, kar zagotavlja nemoten postopek namestitve.

 

1. Razstavljanje pokrova RAM-a:

Pred namestitvijo se prepričajte, da je tlačna zavora izklopljena in da so vzpostavljeni vsi varnostni ukrepi. Začnite tako, da previdno odstranite pokrov RAM-a, da pridobite dostop do RAM-a in hidravličnih komponent. Ta korak pogosto vključuje odvijanje vijakov ali vijakov, ki držijo pokrov na mestu. Ne pozabite shraniti vseh odstranjenih delov za ponovno sestavljanje.

 

2. Dviganje in namestitev RAM-a:

Z močnim mostnim žerjavom dvignite RAM na višji položaj, da zagotovite lažji dostop za namestitev. Ta korak zahteva natančnost in previdnost. Začnite z namestitvijo vijakov RAM v določenem zaporedju in postopoma pritrdite RAM na svoje mesto. Poproizvajalec stiskalniceSmernice za zaporedje privijanja vijakov so ključnega pomena za enakomerno porazdelitev obremenitve.

 

3. Namestitev rešetke:

Da zagotovite natančno pozicioniranje in merjenje, namestite merilno skalo na obe strani stiskalnice. Lestvica rešetke pomaga pri spremljanju položaja RAM-a, kar prispeva k natančnim upogibnim postopkom. Pazljivo zavarujte rešetkasto tehtnico, da ne poškodujete njenih občutljivih delov.

 

4. Namestitev spodnjega držala matrice, spodnje matrice, hitrega vpenjanja in zgornjega luknjača:

Začnite z namestitvijo spodnjega držala matrice na predviden položaj. Nato vstavite spodnjo matrico – to je orodje, odgovorno za oblikovanje kovinske pločevine. Varno pritrdite hitri vpenjalni mehanizem, da spodnjo matrico zadržite na mestu. Ko se premaknete na zgornji del, namestite zgornji luknjač, ​​ki sodeluje s spodnjo matrico za izvedbo operacije upogibanja. Prepričajte se, da so vse komponente pravilno poravnane, da preprečite neporavnanost med delovanjem.

 

5. Namestitev hidravličnih ventilov in povezovalnih cevi za olje:

Ta korak vključuje namestitev hidravličnih ventilov, ki nadzorujejo gibanje stiskalnice. Previdno namestite ventile v skladu z navodili proizvajalca in zagotovite pravilno poravnavo s hidravličnim sistemom. Ko nameščate ventile, bodite pozorni na tesnila in priključke, da preprečite puščanje hidravlične tekočine. Cevi za olje varno pritrdite in dvakrat preverite, ali so vsi priključki tesni in ne puščajo.

 

Pravilna namestitev RAM in hidravličnega ventila hidravlične stiskalnice je natančen postopek. Med celotnim postopkom namestitve bodite na prvem mestu varnost in natančnost. Vse napake med namestitvijo lahko povzročijo težave pri delovanju ali varnostne nevarnosti, ki neposredno vplivajo na delovanje stroja.





Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)