Kako oceniti potrebo po zamenjavi leče stroja za lasersko rezanje

2023-09-28 14:42:03

1. Vizualni pregled: redno preverjajte površino leče za praske, razpoke, poškodbe, vdolbine ali kovinske ostanke in druge fizične poškodbe. Te poškodbe bodo motile v kakovosti laserskega žarka, kar posledično zmanjša učinek rezanja.

 

2. Spremljanje kakovosti rezanja:

 

Če se ugotovi, da je kakovost izdelka za rezanje zmanjšana, kot na primer grob in neenakomeren rez, ali je hitrost rezanja občutno upočasnjen, to je morda signal da je zmogljivost objektiva zmanjšana.

 

Opazujte ali so na obdelovancu, žlindre ali očepi kar lahko pomeni da je laserska energija neenakomerno razporejena, povezana z stanje objektiva.

 

3. Čiščenje težave: če onesnaževalce na leči (kot na primer prah, saje, madeži olja) je težko odstraniti, ali še vedno vpliva na učinkovitost laserskega prenosa po čiščenju, ga morda treba zamenjati.

 

4. Evidenca o času uporabe in vzdrževanju:

 

Glede na pogostost uporabe leče in vrsto in debelino materiala za rezanje, upoštevajte priporočeno življenjsko dobo objektiva. Na primer, leče za ostrenje treba zamenjati približno vsakih 2400 ur ali 3-6 mesecev v običajnih pogojih uporabe .

 

Reflektorske leče je morda potrebno zamenjati vsaki dve leti ali tako, odvisno od porabe moči, in pogostost zamenjave je višja za visoko zmogljivo uporabo.

 

5. Zaznavanje moči: nadzirajte lasersko izhodno moč, če se ugotovi da je moč zmanjšana in ni povzročena z drugimi nastavljivimi dejavniki, morda je da je stopnja absorpcije leče povečana, zmanjšana učinkovitost laserja.

 

6. Preizkus zmogljivosti: lasersko zaznavanje kakovosti pike, če se točka vzorec znatno spremeni, kar kaže da se leča morda stara ali poškodovan.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)