Kako rešiti problem velikih rezalnih šivov v strojih za lasersko rezanje vlaken

2023-10-10 14:17:22

Včasih, ko za obdelavo uporabljamo laserski rezalni stroj, lahko postane reža (rezna vrzel ali vrzel) večja od pričakovane, kar vpliva na kakovost rezanja in ne izpolnjuje proizvodnih zahtev. Kaj naj storim, ko naletim na takšno težavo? V zvezi s tem so tehnični inženirji podjetja Chuangheng Machinery povzeli tri sheme.

 

1. Nastavitev položaja fokusa

Nepravilen položaj ostrenja lahko povzroči veliko zarezano režo.

Rešitev: Zagotovite, da je laserski žarek pravilno fokusiran na površino obdelovanca. Umerite položaj izostritve tako, da prilagodite položaj ogledala za izostritev ali rezalne glave. Na splošno mora biti žariščna točka blizu površine obdelovanca. Zelo pomemben je tudi redni pregled in vzdrževanje sistema za samodejno ostrenje.

 

2. Materialni problem

Nekateri zelo odsevni materiali lahko povzročijo večje rezane šive.

Rešitev: Za odsevne materiale je treba parametre rezanja prilagoditi, da se izboljša interakcija med laserskim žarkom in materialom. To vključuje povečanje moči, zmanjšanje hitrosti rezanja in prilagajanje vrste plina. Prepričajte se, da uporabljate ustrezno plinsko pomoč, da zagotovite čiste rezalne robove.

 

3. Pretok plina

Nezadosten pretok plina lahko povzroči, da se rezani šiv poveča.

Rešitev: Prepričajte se, da je plinski sistem pravilno konfiguriran in uporabite pravo količino pretoka plina. Očistite plinske šobe in redno zamenjajte potrošni material, da zagotovite nemoteno oskrbo s plinom.

 

4. Težave z optičnimi komponentami

Umazanija ali poškodovana optika lahko vplivata na kakovost laserskega žarka.

Rešitev: Optiko redno preverjajte in čistite, da se prepričate, da ni umazanije ali poškodovana. Po potrebi zamenjajte poškodovane dele.

 

5. Stabilnost rezalne poti

Nestabilne rezalne poti ali vibracije lahko povzročijo neenakomerne rezalne spoje.

Rešitev: Preverite mehansko strukturo stroja za lasersko rezanje in zagotovite, da so vse komponente varno pritrjene. Umerjajte in vzdržujte stroje, da zmanjšate vibracije in nestabilnost.

 

6. Izberite rezalne parametre

Izbira nepravilnih parametrov rezanja lahko povzroči neustrezne rezalne spoje.

Rešitev: Glede na vrsto in debelino materiala izberite ustrezne rezalne parametre, vključno z močjo, hitrostjo in frekvenco. Izvedite poskusni rez, da poiščete najboljšo kombinacijo parametrov.

 

Če imate po poskusu zgornjih metod še vedno težave z velikimi rezalnimi šivi, je priporočljivo, da se obrnete na proizvajalca stroja za lasersko rezanje ali strokovno ekipo za tehnično podporo za podrobnejše nasvete o odpravljanju težav in popravilu.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)