Kako rešiti problem olja v leči stroja za lasersko rezanje?

2023-09-27 14:51:36

Stroj za lasersko rezanje ima olje kako rešiti? Leče laserskega rezalnika imajo ključno vlogo, predvsem vključujejo ostrenje in zaščito dveh glavnih funkcij. Fokusirna leča je odgovorna za natančno ostrenje laserskega izhodnega žarka za tvorbo točke zelo visoke energijske gostote, zagotavljanje natančnega in učinkovitega rezanja. Ta postopek temelji na Gaussovi optiki za maksimiranje gostote moči na goriščni točki, kar omogoča hiter in natančen razrez materiala.

 

1. Preverite in optimizirajte vir zraka: Najprej preverite ali je vir zraka za zračni kompresor čist da zagotovite da ne olje vstopi v zračni tok. Morda je potrebno namestiti ali pregledati obstoječe ločevalnike olja vode in opremo za sušenje zraka (kot npr. hladni sušilniki in sesalni sušilniki), za zagotovitev da delujejo pravilno in lahko učinkovito odstranjujejo vlago in oljno meglico iz zraka.

 

2. Uporaba rotacijskega separatorja olje-voda: razmislite namestitev profesionalne opreme kot Zhejiang Leili rotacijski ločevalnik olje-voda, ki lahko učinkovito ločite oljno in vodno meglico v zračnem toku in zmanjšajte onesnaževanje leč.

 

3. Redno vzdrževanje in pregled: redno preverjajte hladilni sistem za puščanje, da zagotovite, da oprema kot hladni in suhi stroji se vzdržujejo v skladu s priporočili proizvajalca's, za preprečevanje težav mešanja vode in olja ki jih povzroča okvara opreme.

 

4. Čiščenje leč:

 

Začetno odpihovanje: Uporabite zračno kroglo brez olja in vode, da nežno odpihnete prah in delce na površini objektiv.

 

Kemično čiščenje: Če je olje na leči, jo lahko nežno obrišete z analitsko čistim acetonom. Delovanje mora biti nežno in hitro da se izognete poškodbam pri brisanju nazaj nazaj. Če aceton ne deluje, poskusite očistiti z razredčenim kislim kisom (laboratorij stopnje ali gospodinjski beli kis), nato ponovno čiščenje z acetonom da odstranite ostanke kisa in posušite lečo. Ne pozabite uporabiti a vsakokrat novo vatirano palčko ali papir za leče in upoštevajte pravilno zaporedje in tehniko čiščenja.

 

Zaščita: Med celotnim postopkom čiščenja, obvezno nosite čiste rokavice da preprečite neposreden stik rok z lečo da zmanjšate nevarnost kontaminacije.

 

5. Nadzor okolja: Zagotovite da je delovno okolje laserskega rezalnega stroja suho in čisto, in zmanjšajte onesnaženje leče z zunanjimi dejavniki.

 

Z zgornjimi ukrepi, je mogoče učinkovito rešiti problem onesnaževanja z oljem na lečah laserskega rezalnika in čistočo lečo je mogoče vzdrževati, tako da zagotovimo kakovost rezanja in stabilno delovanje opreme.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)