Pravila in varnostni ukrepi za delovanje hidravličnih giljotinskih škarij

2024-08-08 10:58:50

Hidravlične giljotinske škarje so ena najbolj idealnih naprav za obdelavo plošč, njihova največja značilnost je popolna funkcija, ki vam omogoča, da predstavite svoje ustrezno znanje.


Hydraulic guillotine shear


Pravila delovanja hidravličnih giljotinskih škarij:

1. Začnite giljotinske škarje v prostem teku za več ciklov, da zagotovite, da v normalnih pogojih preskusni rez različno debeline plošče, od tanke do debele. Prepričajte se, da je uporabnik seznanjen z delovanjem strižnega stroja.

2. Med preskusnim rezanjem je treba za različno debelino plošče prilagoditi različno razdaljo med rezili. Če ustreznega odmika rezila ne prilagodite, bo to vplivalo na vzdržljivost rezila.

3. Med postopkom striženja vklopite stikalo za manometer, upoštevajte vrednost tlaka v napeljavi za olje, uporabnik mora upoštevati predpise o tlaku v napeljavi za strojno olje, ne sme povečati tlaka za rezanje preko določene površine materiala, kar povzroči poškodbe stroja .

4. Ravnovesje zvoka med delovanjem. Če giljotinske škarje povzročajo hrup, jih je treba ustaviti zaradi pregleda.

5. Ko se temperatura rezervoarja za olje poveča za 60 stopinj, se giljotinske škarje izklopijo in počivajo.


Varnostni ukrepi pri delovanju hidravličnih giljotinskih škarij:

1. Osebje mora biti seznanjeno s strukturo in delovanjem hidravličnih giljotinskih škarij, pred delovanjem nositi tesna zaščitna oblačila, manšete so pritrjene, spodnjega dela plašča ni mogoče odpreti in ne sme nositi, sleči in preobleči ob zagonskem strojnem orodju ali obkrožite telo, da preprečite poškodbe stroja, in obvezno nosite zaščitno čelado.

2. Ne pozabite, da ne sežete v hidravlično giljotinsko strižno rezilo med, da se izognete nevarnosti, poleg tega, da vseh ostankov orodij ni mogoče shraniti na delovno mizo, da se izognete kotaljenju v rob noža, ki ga povzročijo nesreče.

3. Ko hidravlične giljotinske škarje delujejo, osebje ne more zapustiti delovnega mesta in ko se ugotovi, da hidravlične giljotinske škarje delujejo nenormalno, je treba pravočasno ustaviti delovanje in preveriti vzrok okvare.

4. Debelina strižnega materiala hidravličnih giljotinskih škarij mora biti različnih jeklenih plošč, bakrenih plošč, aluminijastih plošč in plošč iz nekovinskih materialov, ki jih oceni strojno orodje, in mora biti material brez trdih sledi, varilne žlindre, vključek žlindre in zvar ter ni dovoljeno prekoračiti debeline in je prepovedano preobremeniti uporabo hidravličnih giljotinskih škarij. Ne režite kaljenega jekla in trdega jekla, hitroreznega jekla, legiranega jekla, ulitkov in nekovinskih materialov.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)