Poglobljeno razumevanje električnega sistema krivilnega stroja

2024-02-22 14:23:56

Krivilni stroj je del opreme, ki se običajno uporablja v kovinsko predelovalni industriji. Njegova funkcija je krivljenje kovinskih plošč. V dejanski proizvodnji ima električni sistem krivilnega stroja ključno vlogo. Ta članek bo zagotovil poglobljeno analizo električnega sistema upogibnega stroja in izpeljal nekaj povezanih vsebin, da bi bil bogatejši.

Električni sistem krivilnega stroja vključuje številne pomembne komponente, kot so napajalni sistem, nadzorni sistem, senzorski sistem in izvedbeni sistem.

Ti deli med seboj sodelujejo, da dokončajo delovni proces upogibnega stroja.

Med njimi je napajalni sistem odgovoren za zagotavljanje električne energije, nadzorni sistem je odgovoren za obdelavo in nadzor električnih signalov, senzorski sistem se uporablja za zaznavanje statusa obdelovanca in stroja, izvršilni sistem pa se uporablja za nadzor premikanje stroja.

Električni sistem krivilnega stroja ima določeno kompleksnost. Kar zadeva krmilne sisteme, se PLC (Programmable Logic Controller, programabilni logični krmilnik) običajno uporablja kot glavni krmilnik.

PLC ima različne vhodne in izhodne vmesnike, ki jih je mogoče povezati s senzorji, aktuatorji itd., da se s programiranjem doseže natančen nadzor upogibnega stroja.

Prav tako mora biti opremljen s HMI (vmesnik človek-stroj, vmesnik človek-stroj) kot orodjem za interakcijo človek-računalnik, ki delavcem olajša nastavitev in spremljanje parametrov.

Za nadaljnjo razlago električnega sistema upogibnega stroja je mogoče predstaviti njegovo krmilno metodo.

Obstajata dve glavni metodi krmiljenja upogibnih strojev: ročno krmiljenje in avtomatsko krmiljenje.

Ročno upravljanje se nanaša na upravljanje delovanja upogibnega stroja z ročnimi operacijami, kot so gumbi in stikala, in je primerno za preproste postopke obdelave.

Avtomatsko krmiljenje realizira avtomatsko delovanje upogibnega stroja preko programskega krmiljenja, ki lahko opravi zahtevnejše naloge obdelave.

Pri avtomatskem krmiljenju je pogosto treba nastaviti procesne parametre upogibnega stroja, kot so upogibni kot, dolžina upogiba itd., Da bi izpolnili zahteve obdelave različnih obdelovancev.

Poleg metode krmiljenja lahko električni sistem krivilnega stroja dodatno analizira njegovo varnostno delovanje.

Da bi zagotovili varnost operaterjev, so krivilni stroji običajno opremljeni z več varnostnimi zaščitnimi napravami.

Varnostne svetlobne zavese lahko na primer spremljajo, ali so v delovnem območju ljudje, in se samodejno ustavijo, če se kdo približa, da se izognejo nesrečam.

Prav tako je mogoče namestiti varnostne naprave, kot so gumbi za zaustavitev v sili in končna stikala, da zagotovijo pravočasno zaustavitev v izrednih razmerah in zaščitijo življenja operaterjev.

Električni sistem krivilnega stroja je pomemben del za zagotavljanje njegovega normalnega in varnega delovanja. Razumevanje električnega sistema upogibnega stroja nam lahko pomaga bolje razumeti princip delovanja in postopek delovanja upogibnega stroja. Pravilna uporaba funkcij električnega sistema lahko izboljša učinkovitost proizvodnje in kakovost obdelave upogibnega stroja ter prispeva k razvoju industrije.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)