Varnostni ukrepi za uporabo strižnega stroja

2024-01-23 15:36:34

Previdnostni ukrepi za uporabo stroja za striženje:

1. Stroj za striženje naj uporablja in vzdržuje za to namenjena oseba. Upravljavec mora biti seznanjen s strukturo in zmogljivostjo obdelovalnega stroja.

2. Strogo je prepovedano uporabljati preobremenjen strižni stroj. Ne režite kaljenega jekla, trdega jekla, hitroreznega jekla, legiranega jekla, ulitkov in nekovinskih materialov.

3. Rob rezila mora biti oster. Če je rob rezila mat ali poškodovan, ga pravočasno nabrusite ali zamenjajte.

4. Kadar deluje več ljudi, mora obstajati posebna oseba, ki bo vodila operacijo, sodelovanje pa mora biti usklajeno.

5. Na strižnem stroju je prepovedano rezati dve različni specifikaciji materialov hkrati in prekrivajoče se rezanje ni dovoljeno.

6. Pri striženju in dovajanju materialov je prepovedano uporabljati ročaj za olajšanje delovanja pod tlačno ploščo. Pri kratkem rezanju materiala uporabite dodatno železno ploščo, da ga držite. Pri rezanju materiala naj bodo prsti vsaj 200 mm oddaljeni od roba noža.

7. Po uporabi lomilke za poravnavo vrvice morate lomilko nemudoma umakniti pred rezanjem. Če se železna plošča premakne, uporabite lesene pragove, da jo tesno zamašite, da preprečite, da bi ročaj izskočil in poškodoval ljudi, potem ko se tačka spusti.

8. Rezani obdelovanci morajo biti postavljeni stabilno in ne smejo biti zloženi previsoko ali na hodniku. Ostanke in odpadne materiale je treba pravočasno počistiti, da bo lokacija urejena.


Uporaba stroja za striženje:

1. Najprej vklopite napajanje, vklopite stikalo s ključem na nadzorni plošči in nato pritisnite oljno črpalko za zagon, tako da lahko slišite vrtenje oljne črpalke. (Stroj se trenutno ne premika)

2. Na kar morate biti pozorni pri striženju pločevine je nastavitev razmika, ki se običajno nahaja ob strani stroja. Prilagodite razmik glede na 12% do 15% materiala pločevine. Vrednost vrzeli lahko preberete na številčnici. (Na primer, pri rezanju 10 mm listnega materiala se lahko razmik prilagodi na 0,12 mm)

3. Nastavitev hrbtne strani ima na splošno električno hitro nastavitev in ročno fino nastavitev. Najprej lahko uporabite električno nastavitev, da približate velikost, nato pa uporabite ročno fino nastavitev na položaj, ki ga želite rezati.

4. Pritiskajte nožno stikalo, dokler se odrezani kos pločevine ne zrahlja, sicer se bo samodejno dvignil, ko bo zrahljan na sredini.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)