Natančen potek dela za CNC upogibne stroje

2023-08-08 16:46:25

Na področju sodobne obdelave kovin z nenehnim napredkom tehnologije CNC krivilni stroj kot vodilna inovacija pritegne pozornost vse več podjetij. Ta napredni stroj uporablja računalniški digitalni nadzorni sistem za avtomatizacijo upogibanja pločevine, kar v proizvodni proces prinaša veliko učinkovitost in natančnost. Delovni tok CNC upogibnega stroja odraža tudi smer moderne proizvodne inteligence in avtomatizacije.

 

Dizajn in programiranje:Preden se začne obdelava, je treba izvesti načrt izdelka in risbo načrta pretvoriti v program za obdelavo. Ta korak se običajno izvaja v programski opremi za računalniško podprto načrtovanje (CAD), kjer oblikovalec ustvari tridimenzionalni model dela v skladu z zahtevami izdelka in napiše obdelovalni program, vključno s kotom upogibanja, vrstnim redom upogibanja itd.

 

Naložite obdelovanec:Pločevino položite na delovno mizo CNC krivilnega stroja. Operater uporablja objemko, da drži obdelovanec na mestu in tako zagotovi, da se med obdelavo ne premakne ali zdrsne.

 

Nastavite parametre:Vnesite parametre obdelave v krmilni sistem CNC, vključno z vrsto materiala, debelino, upogibnim kotom itd. Ti parametri bodo določili metodo in rezultat obdelave.

 

Samodejno programiranje:Naložite vnaprej oblikovan obdelovalni program v CNC krmilni sistem. Ti programi bodo usmerjali gibanje zgornje in spodnje matrice upogibnega stroja, da se doseže upogibanje obdelovanca.

 

Pozicioniranje in kalibracija:CNC upogibni stroj samodejno pozicionira in kalibrira obdelovanec pred začetkom obdelave, da zagotovi natančnost in stabilnost obdelave. To običajno vključuje premikanje zgornje in spodnje matrice v pravilen začetni položaj.

 

Izvedite obdelavo:Zaženite CNC krivilni stroj in krmilni sistem bo samodejno nadzoroval gibanje zgornje in spodnje matrice v skladu s prednastavljenim obdelovalnim programom za dokončanje upogibanja obdelovanca. Med celotnim procesom lahko operater preko monitorja v realnem času opazuje status obdelave.

 

Spremljanje v realnem času:CNC nadzorni sistem nenehno spremlja proces obdelave, da preveri, ali upogibni kot in oblika ustrezata zahtevam. Če se ugotovi odstopanje, se lahko sistem samodejno natančno prilagodi, da ohrani natančnost obdelave.

 

Samodejna prilagoditev:Če velikost ali oblika obdelovanca ne ustreza pričakovanjem, lahko CNC krivilni stroj samodejno prilagodi položaj zgornje in spodnje matrice za natančnejšo obdelavo.

 

Zaključek strojne obdelave:Ko obdelovanec doseže vnaprej določen upogibni kot in obliko, se CNC-krivilni stroj samodejno ustavi, kar pomeni zaključek obdelave.

 

Odstranite obdelovanec:Upravljavec lahko obdelan obdelovanec odstrani iz CNC-krivilnega stroja za kasnejšo obdelavo, sestavljanje ali pregled.

 

Z nenehnimi inovacijami tehnologije bodo CNC-krivilni stroji še naprej glavni steber kovinskopredelovalne industrije, ki bodo vodila podjetja v bolj učinkovito in natančno proizvodno prihodnost. Ne glede na to, ali gre za delno ali množično proizvodnjo, bo obstoj CNC upogibnih strojev podjetjem prinesel več priložnosti in uspeha.





Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)