Razlogi za zmanjšanje moči stroja za lasersko rezanje

2024-05-22 14:40:47

Razlogi za lasersko zmanjšanje moči stroja za rezovanje

1. Nepravilen položaj ostrenja: položaj ostrenja je nenatančen ali premer točke ostrenja je prevelik, kar vpliva na natančnost rezanja in moč uporabnost učinkovitost.


2. Komponenta optične poti onesnaževanje: optične leče, leče in druge komponente optične poti so onesnažene s prahom, oljem, vodno paro in drugo onesnaženje, ki povzroči lasersko energijo se absorbira ali razprši, in moč se zmanjša.


3. Laser staranje: laser kot osnovna komponenta, dolgoročno delovanje po naravnem staranju, se izhodna moč postopoma zmanjšuje.


4. Težave s sistemom za hlajenje: prizadene okvara laserskega hladilnega sistema ali zmanjšanje učinkovitosti, ki povzroči pregrevanje laserske moči izhodne moči 2c .


5. Napaka napajalnega in krmilnega sistema: nestabilno napajanje ali napačna nastavitev krmilnega sistema lahko povzroči tudi nihanja moči.


Kaj naj naredim če se moč laserskega rezalnega stroja zmanjša?

1. Očistite optično pot: redno čistite lasersko glavo, ogledalo, ogledalo za ostrenje in druge optične komponente za odstranjevanje onesnaževalcev.


2. Prilagodite ostrenje: glede na material za rezanje in debelino, pravilno prilagodite položaj ostrenja da zagotovite premer točke ostrenja je minimiziran.


3. Vzdrževanje laserja: redni pregledi in vzdrževanje laserja, če je potrebno zamenjati starajoče dele, kot črpalka, kristal, itd.


4. Umerite napajalnik in kontrolni sistem: preverite in prilagodite stabilnost napajalnika, preverite nastavitve parametrov nadzorni sistem, in zagotovite da so navodila pravilna.


5. Preverite hladilni sistem: zagotovite da hladilni sistem deluje normalno, in temperatura vode, pretok in tlak ustrezata zahteve oprema.


6. Strokovno vzdrževanje: če zgornji ukrepi ne rešijo problema, se obrnejo na strokovno in tehnično osebje za celovit pregled in vzdrževanje , morda mora zamenjati nekatere ključne komponente.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)