Razlogi za zmanjšanje moči laserskega rezalnega stroja

2024-07-26 14:14:24

Pri uporabi laserskega rezalnega stroja, je veliko in malo izgub, kot na primer slaba natančnost, počasna hitrost obdelave in drugo pojavi,, ki obstajajo. Obstaja veliko razlogov ki vplivajo na zmanjšanje moči laserskih rezalnih strojev.

 

1. Staranje laserske cevi. S podaljšanjem časa uporabe, se plin v laserski cevi postopoma izčrpa in razpada posledično pri zmanjšanju moči laserja.

 

2. Nepravilna nastavitev optične poti. Če je optična pot laserskega rezalnega stroja nepravilno nastavljena, bo privedlo do zmanjšanja v kakovost laserskega žarka, in lahko celo poškoduje lečo, tako postane laserska moč nestabilna ali zmanjšana.

 

3. Optične komponente so poškodovane. Optične komponente v stroju za lasersko rezanje, kot na leče, leče, itd., če so poškodovane ali kontaminirano, bo povzročilo razpršitev laserske energije, kar vpliva na stabilnost laserske moči in življenjske dobe opreme.

 

4. Okvara hladilnega sistema. Hladilni sistem laserskega rezalnega stroja je odgovoren za porabo toplote proizvedene z laserjem za zagotovitev normalno delovanje opreme. Če hladilni sistem odpove ali se nepravilno uporablja, bo povzročila lasersko cev in lasersko glavo za pregrevanje, kar vpliva na stabilnost laserske moči in življenjske dobe opreme.

 

5. Staranje optičnih vlaken. Laserski rezalni stroji uporabljajo optična vlakna za laserski prenos. Staranje ali poškodba optičnih vlaken zmanjša moč laserja.

 

6. Težava z napajanjem. Težave z laserskim napajalnikom lahko tudi povzročijo padec toka.

 

7. Položaj ostrenja, razdalja šobe, rezalna hitrost in pomožni plin in drugi dejavniki. Ti dejavniki bodo vplivali na moč laserja rezalni stroj.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)