Razlogi, zakaj rezalna površina stroja za lasersko rezanje ni gladka

2023-09-28 14:42:03

Ko je laserski rezalni stroj obdelan, bo rezalna površina imela nekatere pogoje, kot neprebojno rezanje, grobo rezalna površina je ne gladka, viseča žlindra, valovita ali sledi vibriranja, pregorelost ali območje toplote je preveliko, diagonalne trakove ali neenakomerne rezanje, zarezov in naprej. Ko se te težave pojavijo, operater mora pravočasno poiskati rešitve, da se izogne zapravljanju materiali zaradi več odpadkov obdelovancev.

 

Lasersko rezalno površino stroja za rezanje ni gladka je lahko povzroči različni dejavniki, naslednji so nekaj pogostih razlogov in ustrezni prilagoditev predlogi:

 

1. Slabo ostrenje laserskega žarka: laserski žarek ni pravilno osredotočen na material bo povzročil tudi zmanjšanje kakovosti rezanja . Preverite in prilagodite goriščno razdaljo laserske glave da zagotovite natančno lasersko ostrenje.

 

2. Nepravilna nastavitev parametrov rezanja: nerazumna nastavitev laserske moči, rezalne hitrosti, goriščne razdalje in drugih parametrov lahko privede do grobega rezalna površina. Previsoka ali prenizka moč laserja bo vplivala na kakovost rezanja, previsoka lahko povzroči pregrevanje materiala, taljenje ali gorenje, prenizko lahko razrez nepopoln. Treba je prilagoditi na ustrezen razpon glede na vrsto materiala in debelino.

 

3. Problem pomožnega plina: pomožni plin (kot kisik, dušik), uporabljen pri laserskem rezanju ni dovolj čist ali pretok stopnja je nastavljena nepravilno, kar bo vplivalo na odstranjevanje žlindre pri postopku rezanja, kar povzroči grobo rezalno površino. Dovod plina sistem je potrebno preveriti in prilagoditi vrsto plina in stopnjo pretoka.

 

4. Izbira materiala in nastavitev se ne ujemajo: različni materiali imajo različno prilagodljivost na lasersko rezanje, in potrebne so ustrezne nastavitve parametrov. Če parametri niso optimizirani za določen material, je lahko slaba kakovost rezanja.

 

5. Programska in vdelana programska programska programska programska stroja: programska programska vdelana programska programska programska programska programska programska programska programska programska nadzor stroja za stroj lahko povzročita tudi netočno rezanje. Preverite in posodobite na najnovejšo različico za zagotavljanje točnosti algoritmov in kontrolnih signalov.

 

6. Status mehanskih in optičnih delov: laserski rezalni stroj optične leče, rezalna glava ali premični deli če je umazanija, obraba ali nenatančna kalibracija, bo neposredno vplivala na kakovost rezanja. Potrebno je redno čiščenje in vzdrževanje.

 

7. Dejavniki delovnega okolja: prah, temperatura in vlažnost v delovnem okolju lahko tudi vpliva na kakovost rezanja. Ohranjujte okolje čisto in nadzorujte primerno temperaturo in pogoje vlažnosti.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)