Rezilo rezila za striženje: ravno ali poševno

2024-07-03 14:40:45

Rezilo strižnega stroja je pomemben del celotnega strižnega stroja. Njegov material in obdelava neposredno določata življenjsko dobo in strižni učinek rezila. Rezilo za striženje je nujno orodje za striženje kovinskih plošč. Zlasti pri striženju izdelkov iz nerjavečega jekla mora biti strižno rezilo ostro, odporno na obrabo in trdo. Zato je kakovost rezila strižnega stroja ključna za določanje učinka striženja.

 

(1) Kaj so"ploska usta"in"poševna usta"?

Rezila dodatkov za strižne stroje v industrijski proizvodnji imenujemo tudi rezalni noži. Na splošno se najpogosteje uporabljata dve vrsti rezil. Ena je 90°, splošno znana kot"ploska usta"; drugi je 82°, splošno znan kot"poševna usta". Kakšne so torej razlike med različnimi oblikami teh dveh rezil? Kakšne so razlike v njihovem delovanju?

 

(2) Kakšna je razlika med"ploska usta"in"poševna usta"?

Razlika med tema dvema vrstama je v poševnem strižnem rezilu. Odrezani rob plošče mora biti urejenejši in lepši od ploščatega strižnega rezila pri 90°. Pogosto se uporablja za rezanje tankih plošč na hidravličnih vrtljivih škarjah. Vendar pa je zaradi majhne nosilne površine poševnega strižnega rezila še posebej nagnjeno k krušenju, ko se uporablja za rezanje debelih plošč. Če ima kupec veliko povpraševanje po rezanih ploščah, je treba izbrati rezilo za poševne škarje iz posebej dobrega materiala, tako da je mogoče zadovoljiti potrebe stranke in se rezilo ne bo krušilo zaradi debeline pločevine.

 

Kako razlikovati, ali je rezilo strižnega stroja poševno ali ravno? Za merjenje rezila lahko uporabite ravnilo 90°. Če sta vzporedna, pomeni, da gre za ravno strižno rezilo; če so vrzeli in koti, to pomeni, da gre za poševno strižno rezilo. Tukaj je treba opozoriti, da je spodnji rob rezila hidravličnega škarij trenutno raven na vseh straneh pri 90°.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)