Primernost materiala strižnega stroja

2024-01-09 17:25:06

Škarje so mehanska naprava, ki se pogosto uporablja pri obdelavi kovin in drugih področjih rezanja materialov. Zaradi svoje prilagodljivosti in vsestranskosti je nepogrešljiv del proizvodne industrije. Njegova široka paleta uporabnosti materialov je tudi ena od njegovih privlačnih lastnosti. Uporaba škarij ni omejena na kovino, ampak lahko obdeluje tudi različne materiale. vrsta materiala.

 

1. Pločevina

Eno najpogostejših področij uporabe škarij je rezanje različnih kovinskih plošč. To vključuje, vendar ni omejeno na:


Jeklena plošča: škarje za plošče lahko obdelujejo različne debeline in vrste jeklene plošče, vključno z ogljikovim jeklom, legiranim jeklom in nerjavnim jeklom. V predelovalni industriji imajo škarje ključno vlogo pri rezanju jeklenih plošč na področjih, kot so avtomobilski deli in gradbene strukture.

 

Aluminijasta plošča: Stroj za striženje je primeren tudi za rezanje različnih plošč iz aluminijevih zlitin, ki se pogosto uporabljajo v vesoljski industriji, proizvodnji avtomobilov, proizvodnji elektronske opreme in drugih področjih.

 

Škarje za baker: Škarje se lahko uporabljajo tudi za rezanje bakrenih plošč za aplikacije, ki zahtevajo visoko električno prevodnost, kot je proizvodnja elektronskih komponent.

 

2. Sintetični materiali

Področje uporabe škarij ni omejeno na kovino, ampak se lahko uporabljajo tudi za rezanje nekaterih sintetičnih materialov:

 

Škarje za plastiko: Škarje zagotavljajo učinkovite rešitve za rezanje različnih vrst plastike, kot sta polipropilen (PP) in polivinilklorid (PVC). To je še posebej pomembno pri proizvodnji plastičnih izdelkov.

 

Kompozitni materiali: Za kompozitne materiale, ki vsebujejo kovinske in nekovinske plasti, kot so kompoziti, ojačani z ogljikovimi vlakni, se lahko uporabljajo tudi škarje. Ta tehnologija rezanja je velikega pomena na področju vesoljske in visokozmogljive avtomobilske proizvodnje.

 

3. Les, karton in guma

Čeprav so zasnovani predvsem za rezanje kovin, so nekateri modeli škarij primerni tudi za mehkejše materiale:

 

Les in karton: Majhne ročne škarje se pogosto uporabljajo za rezanje mehkejših materialov, kot sta les in karton, in so primerne za manjšo proizvodnjo in obrt.

 

Guma: Škarje igrajo tudi vlogo v industriji izdelkov iz gume za rezanje izdelkov iz gume, kot so tesnila in tesnila.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)