Naj izberem dvojno ali enojno glavo za stroj za lasersko rezanje vlaken?

2024-05-28 17:27:08

V sodobni proizvodnji je tehnologija laserskega rezanja vlaken postala učinkovito orodje, ki se običajno uporablja pri obdelavi kovin. Izbira stroja za lasersko rezanje vlaken, primernega za lastne proizvodne potrebe, je postala težava, s katero se mora soočiti vsako podjetje. Med njimi sta dve pogosti izbiri stroji za lasersko rezanje vlaken z dvojno glavo in enojno glavo. Vsak ima svoje prednosti in slabosti. Ta članek vam bo podrobno predstavil razlike med njimi.

 

1. Učinkovitost proizvodnje

Stroji za lasersko rezanje vlaken z dvojno glavo imajo očitne prednosti pri proizvodni učinkovitosti. Ker lahko deluje na dveh rezalnih poteh hkrati, lahko opravi veliko število rezalnih nalog v kratkem času in izboljša učinkovitost proizvodnje. Stroj za lasersko rezanje vlaken z enojno glavo je primeren za scenarije z majhnimi proizvodnimi nalogami ali izjemno visokimi zahtevami glede natančnosti rezanja.

 

2. Natančnost rezanja

Stroji za lasersko rezanje vlaken z eno glavo imajo običajno večjo natančnost in stabilnost rezanja. Ker lahko pri rezanju z dvojno glavo pride do nekaterih razlik v natančnosti, zlasti v smislu sinhronizacije in kalibracije, so potrebne redne nastavitve in kalibracije. Zato je za aplikacije, ki imajo stroge zahteve glede natančnosti rezanja, bolj primeren stroj z eno glavo.

 

3. Stroški in proračuni

Z vidika stroškov in proračuna so stroji za lasersko rezanje vlaken z dvojno glavo na splošno dražji, ker so bolj zapleteni za načrtovanje in izdelavo, medtem ko so stroški vzdrževanja in kalibracije lahko tudi višji. Za primerjavo imajo stroji za lasersko rezanje vlaken z eno glavo nižje stroške nakupa in vzdrževanja, zaradi česar so primerni za podjetja z omejenim proračunom.

 

4. Vzdrževanje in delovanje

Stroji za lasersko rezanje z vlakni z dvojno glavo zahtevajo več vzdrževalnih del in so razmeroma zapleteni za upravljanje, zato morajo imeti operaterji večjo usposobljenost. Stroj za lasersko rezanje vlaken z enojno glavo je razmeroma enostaven za vzdrževanje in upravljanje ter je primeren za operaterje z nižjo stopnjo usposobljenosti.

 

5. Razporeditev prostora in opreme

Stroji za lasersko rezanje vlaken z dvojno glavo običajno zavzamejo več prostora, zato morate razmisliti, ali sta postavitev in prostor tovarniške delavnice zadostna. Nasprotno pa stroji za lasersko rezanje vlaken z enojno glavo zavzamejo manj prostora in so primerni za delovna okolja z omejenim prostorom.

 

6. Prilagodljivost

Stroji za lasersko rezanje vlaken z dvojno glavo imajo več prednosti pri obdelavi velikih količin naročil, vendar morda niso tako prilagodljivi kot ena glava pri obdelavi različnih vrst materialov ali zapletenih oblik. Laserski rezalni stroj z enojno glavo je bolj primeren za delo, ki zahteva pogosto menjavo materialov ali rezanje kompleksnih oblik.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)