Zvezda rezalne industrije: stroj za lasersko rezanje vlaken

2023-08-29 16:02:19

S hitrim napredkom znanosti in tehnologije proizvodna industrija uvaja spremembo brez primere, kistroj za lasersko rezanje vlakenkot pionir moderne proizvodnje, s svojim edinstvenim principom delovanja in izjemnimi prednostmi, vodi novo dobo visoko natančne tehnologije rezanja. Od obdelave materiala do umetniškega oblikovanja, laserski rezalniki z vlakni oblikujejo naš svet kot še nikoli doslej.

 

Skrivnost, kako deluje

Načelo delovanja stroja za lasersko rezanje vlaken izhaja izvisoka koncentracija energije invisoka konsistencalaserskega žarka. Prenaša laserski žarek skozi optično vlakno do rezalne glave in fokusira laserski žarek v majhno, visoko energetsko žarišče. Energijska gostota tega mesta je izredno dovolj visoka, da se razrezani material v trenutku segreje na zelo visoko temperaturo, tako da material hitro izhlapi, stopi ali upari, material pa je natančno odrezan v zelo kratkem času, brez povzročanja deformacij. , poškodbe ali razpoke.

 

Na področju proizvodnje se stroj za lasersko rezanje z vlakni dobro obnese, pogosto se uporablja pri rezanju kovinskih delov, obdelavi pločevine, proizvodnji avtomobilov, proizvodnji elektronskih izdelkov itd., za izboljšanje učinkovitosti proizvodnje in kakovosti izdelkov. Hkrati ima tudi pomembno vlogo pri proizvodnji elektronskih delov, avtomobilski proizvodnji, arhitekturni dekoraciji, predelavi tekstila in drugih področjih. Na neindustrijskih področjih, kot so arhitekturna dekoracija, umetniško ustvarjanje, oblikovanje oblačil itd., so stroji za lasersko rezanje vlaken prav tako pokazali velik ustvarjalni potencial.

 

V prihodnosti bosta z nenehnimi inovacijami laserske tehnologije inteligenca in avtomatizacija še bolj integrirani v njihove delovne metode, kar bo zagotavljalo učinkovitejše in natančnejše rešitve obdelave za proizvodno industrijo. Hkrati bodo njegove okoljevarstvene in energijsko varčne lastnosti tudi v skladu s cilji trajnostnega razvoja.




Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)