Posledice neprilagojene temperature laserskega rezalnika poleti

2023-09-20 11:16:57

1、Pregrevanje opreme: ko se zunanja temperatura dvigne, se laser in njegova podporna elektronska oprema morda ne moreta učinkovito segreti in se pregrejeta, kar bo zmanjšalo učinkovitost obdelave opreme in celo vodilo do zaščite pred samodejnim izklopom ali trajne poškodbe opreme. v resnih primerih.

 

2、Pojav kondenzacije: če je temperatura hladilne vode nepravilno nastavljena in je temperaturna razlika z zrakom prevelika, bo na površini laserja in optične leče nastala kondenzacija vode, kar bo močno zmanjšalo svetlobno učinkovitost laserja in prepustnost optične leče, vplivajo na kakovost rezanja in skrajšajo življenjsko dobo teh natančnih delov.

 

3、Kratek stik na liniji in električna okvara: poletna vlažnost zraka je velika, previsoka vlažnost skupaj z visoko temperaturo lahko povzroči električni kratek stik, korozijo vezja, poveča tveganje požara, resne lahko povzročijo varnostne nesreče.

 

4、Večja obraba mehanskih delov: Visoka temperatura lahko tudi pospeši toplotno raztezanje mehanskih delov, kar ima za posledico zmanjšano natančnost, povečano obrabo, kar vpliva na natančnost pozicioniranja in kakovost rezanja opreme.

 

5、Nenormalen tlak hladilnega sistema: v okolju z visoko temperaturo se bo delovni tlak hladilnega sistema povečal, če ni pravilno nastavljen, lahko povzroči puščanje cevovoda, poškodbo črpalke in druge težave.


6、Povečana poraba energije: Da bi se spopadli z visokimi temperaturami, bo morda moral hladilni sistem opreme delovati dlje ali delati z večjo močjo, s čimer se poveča poraba energije in obratovalni stroški.

 


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)