Posledice, če rezalna površina ni gladka

2023-09-28 14:42:03

Lasersko rezanje površina stroja za rezanje ni gladka lahko prinese vrsto posledic 2c ki vplivajo na končno kakovost in zmogljivost izdelka, vključno z vendar ne omejeno na naslednje 3a

 

1. Videz zmanjšanje kakovosti: ne gladka rezalna površina bo neposredno vplivala na lepoto izdelka, za uporabe, ki zahtevajo visoko končno površino, kot kot okraski, natančni deli, itd., to bo pomemben problem.

 

2. Prizadeta strukturna trdnost: neenakomeren rezilni rob lahko postane točka koncentracije napetosti, zmanjša splošno strukturno trdnost in vzdržljivost proizvoda, zlasti v ključnih delih nosilnosti ali napetosti.

 

3. Težave nadaljnje obdelave: grobo rezanje površine pri varjenju, sestavljanju ali drugi sekundarni obdelavi, lahko zahtevajo dodatno brušenje, korake poliranja , ki ne samo poveča proizvodne stroške, ampak tudi podaljša proizvodni cikel.

 

4. Poškodba zmogljivosti materiala: Če postopek rezanja zaradi neustreznih parametrov povzroča lokalno pregrevanje materiala, lahko spremeni mikrostrukturo materiala, ki vpliva na njegove fizikalne in kemične lastnosti, kot kot trdota, odpornost na korozijo, itd.

 

5. Zmanjšanje dimenzijske natančnosti: nepravilna rezalna površina lahko povzroči dimenzijsko odstopanje, ki bo vplivalo na natančnost in učinkovitost sestavljanja delov za potrebe visokonatančna koordinacija.

 

6. Povečanje stopnje odpadkov: ne gladka rezalna površina lahko povzroči da nekateri izdelki ne morejo dosegati standardov kakovosti, s čimer se poveča stopnja odpadkov, zmanjšanje proizvodnje končnih izdelkov, vpliv na ekonomsko učinkovitost.

 

7. Zmanjšano zadovoljstvo kupcev: končni izdelek ne izpolnjuje pričakovanj kakovosti kupcev, kar lahko privede do pritožb strank in vračil, poškoduje ugled podjetja, in lahko dolgoročno izgubi zaupanje strank in tržni delež.

 


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)