Razlika med strojem za lasersko rezanje cevi in ​​strojem za lasersko rezanje plošč cevi

2023-09-22 17:17:27

Thestroj za lasersko rezanje ceviin laserski rezalni stroj s cevno ploščo v tehnologiji laserskega rezanja sta dve različni vrsti opreme za rezanje različnih oblik materialov, vsaka z edinstvenimi prednostmi na različnih področjih uporabe. Ali veste, kako izbrati med tema dvema vrstama strojev? Skupaj poglejte navzdol!

 

Stroj za lasersko rezanje cevi

Stroji za lasersko rezanje cevi so posebej zasnovani za rezanje cevastih materialov, kot so kovinske cevi, cevi in ​​cilindrični deli. Deluje tako, da vrti cevasti material vzdolž svoje osi, medtem ko fokusira visokoenergetski laserski žarek na površino cevi. Laserski žarek je rezan na površini cevi, da se dosežejo različne zapletene oblike in konture, vključno s prečnimi in vzdolžnimi zarezami.

 

Polje uporabe

Proizvodnja cevi: Uporablja se za rezanje in obdelavo različnih cevi in ​​cevnih spojnikov.

Naftna in plinska industrija: uporablja se pri proizvodnji naftovodov, vodnjakov in plinovodov.

Proizvodnja kotlov: Proizvodnja kotlovskih cevi in ​​toplotnih izmenjevalnikov.

Avtomobilski izpušni sistemi: Rezanje in oblikovanje komponent za avtomobilske izpušne sisteme.

Izdelava pohištva: Uporablja se za rezanje kovinskih cevi in ​​izdelavo modernega pohištva.

 

 

Stroj za lasersko rezanje cevnih plošč

Laserski rezalni stroj se uporablja posebej za rezanje ravnih ali ploščastih materialov, kot so kovinska plošča, jeklena plošča, aluminijasta plošča, plošča iz nerjavečega jekla itd. Ploščati material pritrdi na delovno mizo in ga nato razreže tako, da skozi lečo usmeri visokoenergijski laserski žarek na površino materiala. Postopek rezanja se izvaja na ravni površini in je običajno primeren za aplikacije, kjer se izdelujejo deli, konstruirajo strukture ali reže ploščat material.

 

Polje uporabe

Obdelava kovin: Rezanje pločevine za izdelavo delov in komponent.

Proizvodnja: Uporablja se za obdelavo in rezanje različnih kovin in zlitin.

Gradbeništvo: Rezanje pločevine za izdelavo gradbenih konstrukcij in komponent.

Avtomobilska industrija: proizvodnja avtomobilskih komponent, vključno s komponentami karoserije in šasije.

Aerospace: Uporablja se pri izdelavi komponent in struktur letal.

 

Podobnosti in razlike

Skupne točke: stroj za lasersko rezanje cevi in ​​stroj za lasersko rezanje cevi uporabljata visokoenergetski laserski žarek za rezanje z visoko natančnostjo, visoko hitrostjo in visoko učinkovitostjo. Vsi uporabljajo računalniške nadzorne sisteme, ki jih je mogoče programirati in upravljati v skladu z zahtevami zasnove.

 

Razlika: Najpomembnejša razlika je v tem, kaj režejo in kako delujejo. Stroji za lasersko rezanje cevi so zasnovani za rezanje cevastega materiala z vrtenjem materiala in rezanjem vzdolž njegove osi. Stroj za lasersko rezanje cevi se uporablja posebej za rezanje ravnega materiala, pritrditev materiala na delovno mizo in rezanje na ravno površino.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)