Skrivnost visoko natančne CNC stiskalnice

2023-08-23 15:16:01

CNC stiskalnica na področju sodobne obdelave kovin je s svojo visoko stopnjo avtomatizacije in natančnim nadzornim sistemom prinesel veliko udobje in koristi proizvodni industriji. Zato sta za zagotovitev visoke natančnosti in doslednosti CNC stiskalnice v procesu obdelave še posebej pomembna vzdrževanje natančnosti in redna kalibracija.

 

Natančnost CNC stiskalnice:

Razlog, zakaj lahko CNC stiskalnice dosežejo visoko natančno upogibanje kovin, je natančno nadzorovan s številnimi dejavniki, kot so:

1. Natančnost pozicioniranja: natančnost pozicioniranja zgornje matrice in spodnje matrice CNC stiskalnice je eden od ključnih dejavnikov, ki vpliva na rezultate obdelave. S pomočjo natančne mehanske strukture in krmilnega sistema lahko CNC sistem natančno nadzoruje položaj kalupa, s čimer doseže natančne upogibne kote in dimenzije.

2. Nadzor kota: Pri CNC stiskalnici je nadzor kota zelo pomemben, zlasti za obdelovanec, ki zahteva natančen kot. CNC sistem lahko nadzoruje gibanje zgornje in spodnje matrice, s čimer zagotavlja, da je želena kotna napaka znotraj sprejemljivega območja, običajno znotraj nekaj desetink stopinje kotne napake.

3. Natančnost povratka: V procesu večkratnega upogibanja je natančnost povratka CNC stiskalnice neposredno vpliva ali lahko obdelovanec ohrani enako obliko in velikost. Visoka natančnost vračanja zagotavlja, da obdelovanec ostane dosleden skozi več krivin.

4. Lastnosti materiala: Elastične in plastične lastnosti različnih materialov bodo vplivale na deformacijo med upogibanjem, kar bo vplivalo na rezultate obdelave. CNC sistem zahteva prilagajanje parametrov glede na različne značilnosti materiala, da se doseže želeni učinek obdelave.

 

Kako kalibrirati CNC upogibni stroj?

Da bi zagotovili, da CNC stiskalnice vedno ohranjajo visoko natančno kakovost obdelave, je bistvenega pomena redna kalibracija.

1. Umerite zgornjo in spodnjo matrico: Prepričajte se, da je geometrija zgornje in spodnje matrice točna in da sta pravilno poravnani z zadnjim naslonom. To je mogoče doseči z uporabo natančnih merilnih orodij in opreme.

2. Preverite senzorje in kodirnike: Senzorji in kodirniki se uporabljajo za merjenje položaja in kota. Ti senzorji se redno preverjajo in kalibrirajo, da se zagotovi njihova natančnost in doslednost.

3. Umerjanje kota: Uporabite natančno opremo za merjenje kota za umerjanje merjenja kota sistema CNC, da zagotovite njegov natančen rezultat.

4. Preverite hidravlični sistem: tlak in pretok hidravličnega sistema neposredno vplivata na upogibno silo in hitrost. Redno preverjajte hidravlični sistem, da zagotovite stabilno silo med upogibanjem.

5. Kalibracija programske opreme: Umerite programsko opremo za krmiljenje CNC, vključno s programom, parametri in potjo gibanja, da zagotovite, da se ujema z dejanskim obdelovancem.

6. Redno vzdrževanje: redni pregled in vzdrževanje različnih delov CNC stiskalnice, vključno z mazanjem, čiščenjem in zamenjavo obrabljenih delov, da ostanejo v dobrem stanju.



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)