Uporaba CNC stiskalnice mora biti pozorna na varnost

2024-06-14 10:54:02

Pri uporabi CNC stiskalnice je poleg obvladovanja znanstvenih operativnih korakov ključnega pomena pozornost na varnost v procesu delovanja. Zdaj pa se pogovorimo o tem, na katera vprašanja je treba posvetiti pozornost varnostnim zadevam.


Pred zagonom CNC stiskalnice je nujno potrebno zaznavanje.

CNC press brake

Upravljavec mora najprej preveriti, ali so na obdelovalnem stroju drugi tujki, odstraniti je treba morebitne neznane snovi, prav tako pa morajo vsi vidiki motorja zagotoviti normalno delovanje. Najprej je treba vklopiti glavni napajalnik, drugih napajalnikov pa ni mogoče vklopiti, ko glavni napajalnik ne deluje, kar lahko povzroči poškodbe tokokroga, napajalnik pa je treba zasukati na nepremično mesto. Preden začnete, da pripravite ustrezni kalup, morata zgornji in spodnji kot brusilnega orodja zagotoviti, da obstaja razlika, zgornji kot brušenja pa je na splošno manjši. Pred kalibracijo brusilnega orodja je treba delovno mizo obrisati, spodnji mlin ne sme imeti nečistoč, obrisati ga je treba. V nasprotnem primeru je stroj enostavno poškodovati.


Na splošno zahtevamo, da oseba upravlja CNC stiskalnico, niso potrebni pogoji, ne dovolite, da bi druga oseba sodelovala pri upravljanju stroja, če mora obstajati pomožna oseba, mora zagotoviti njegovo varnost. Še posebej, ko upravljalna noga stopi na desko, je treba vedno paziti na varnostne ukrepe upravljavca in ne stopati na pedal po svoji volji. Med postopkom upogibanja morata obe roki nositi rokavice, z roko podpirati ustrezne dele, ko se odkrije kakršen koli neobičajni izreden dogodek, ne pozabite kadar koli pritisniti gumb za zaustavitev.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)