Kakšne so prednosti krmilnih sistemov laserskega rezanja?

2024-02-06 16:39:09

Trenutno, lasersko rezanje je nadomeščalo veliko število tradicionalnih metod rezanja na področju industrijske predelave, in je postalo pomembna sila pri preoblikovanju in nadgradnji industrializacije proizvodnje.


Jeklo, baker, nerjaveče jeklo, aluminijeve zlitine ter drugi kovinski in nekovinski materiali se široko uporabljajo pri laserskem rezanju. Za materiale iz različne debeline, laserski razrez ima tudi odgovarjajoče obdelovalne mehanizme in rešitve. Od malih delavnic do velikih delavnic, od 3C do elektronike do vesoljska, laserska predelava je prodrla v vse vidike današnje's industrijske proizvodnje, in je pomembno vplivala na splošen razvoj industrije.


Nadzorni sistem za lasersko rezanje ima naslednje prednosti:

1. Samodejna prilagodljivost je boljša

Oprema za lasersko rezanje je opremljena s sodobnim inteligentnim kontrolnim sistemom, proces laserskega reza je krmiljen z vnaprej določenimi parametri, v kombinaciji z dovajalni sistem laserske rezalne opreme, ki močno zmanjšuje odvisnost od ročnega upravljanja in zmanjšuje tveganje napake.


2. Hitrejši odziv hitrost

Z nenehnim nadgrajevanjem inteligentnega sistema nadzora laserskega reza, lasersko rezanje lahko dokonča kompleksno geometrijsko strukturo rezanje, ultraširoko območje rezanja panoramsko vizualno rezanje in drugi procesni problemi. Hitrejša odzivnost in višja učinkovitost rezanja.


3. Več funkcij

Inteligentni sistem za rezanje lahko razvije več rezalnih funkcij in nenehno zadovoljuje potrebe za rezanje. Mogoče ga je tudi nadgraditi za razvijanje več funkcij za zadovoljevanje potreb rezanja, kot na primer: strela perforacija, let rezanje, inteligentno izogibanje oviram in tako naprej.


4. Več stroškov prihrankov

Inteligentni sistem za rezanje je lahko inteligentno nastavljanje vrstnih vrst, optimizira in izboljša uporabo materiala. Skupno rezovanje in iskanje po diskih lahko poveča uporabo materialov , zmanjšajte nepotrebne materialne odpadke in prihranite čas za ročno nastavljanje, in izboljšajte rezalno učinkovitost.


5. Bolj zanesljivo, bolj varno

Lasersko rezanje je brezkontaktna obdelava, stroj ne zahteva fizičnega kontaktne opreme, postopek rezanja ne zahteva nobenega upravljavca poseg. Po nastavitvi parametrov nadzornega sistema, laserska naprava ne potrebuje več ročnega upravljanja za minimiziranje varnostnih incidentov.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)