Kateri so običajni potrošni materiali stroja za lasersko rezanje?

2023-11-07 15:31:35

1. šoba in rezalna šoba

Šoba: je ključna komponenta v laserskem rezalnem stroju, ki se uporablja za usmerjanje laserskega žarka in zaščito laserske glave. Skupno materiali šob so baker, nerjavno jeklo, itd., in so razdeljeni na eno in dvoslojne strukture za prilagajanje različnemu rezanju potrebe. Na primer, bakrene šobe se široko uporabljajo zaradi svoje dobre toplotne prevodnosti in korozijske odpornosti.

Rezalna konica: Kot del neposredno vpleten v rezanje v laserskem rezalnem stroju, njegova kakovost in zmogljivost neposredno vpliva na učinek rezanja. Rezalno šobo je potrebno zamenjati redno za zagotavljanje natančnosti rezanja in stabilnosti.


2. Laser cev

CO2 laserska cev: Je eden od glavnih potrošnih materialov CO2 laserskega rezalnega stroja, in njen razpon moči je širok, od deset vatov do stotin vatov. Kakovost in stabilnost laserske cevi neposredno vplivata na zmogljivost in življenjsko dobo reza stroj.

Fiber laser tube: Z nenehnim razvojom tehnologije fiber laser, fiber laser tube je postopoma postala pomemben potrošni material za lasersko rezanje stroj. Vlakna laserska cev ima prednosti dobre kakovosti žarka, visoke stabilnosti in nizkih stroškov vzdrževanja.


3. Leče in ogledala

Leče: vključno z ogledali za ostrenje, zaščitnimi ogledali, itd., uporabljajo za ostrenje laserskega žarka in zaščito laserskega sistema pred kontaminacijo. Leče je potrebno čistiti in zamenjati redno da zagotovimo kakovost rezanja in sistemsko varnost.

Ogledalo: Uporablja se za vodenje prenosa laserskega žarka znotraj rezalnega stroja, njegova natančnost in stabilnost pomembno vpliva na rezanje učinek.


4. Razrez pomožni material

Rezalni plin: kot kisik, dušik, itd., ki se uporablja za pomoč postopku laserskega rezanja, izboljša hitrost in kakovost rezanja . Različni materiali in debelina obdelovanca treba izbrati ustrezen rezalni plin.

Hladilno sredstvo: V nekaterih postopkih laserskega rezanja, je potrebno uporabiti hladilno sredstvo za zmanjšanje temperature obdelovanca in preprečevanje toplotne deformacije in pok.


5. Drugi potrošni material

Izolacijski obroč, keramični obroč, itd. : uporablja se za zaščito notranje strukture in vezja laserskega rezalnega stroja za preprečevanje poškodbe zaradi visoke temperature ali električnega šoka.

Filter element: uporablja se za filtriranje prahu in nečistoč nastalih v postopku rezanja za ohranjanje čistega okolja rezanja in normalno delovanje opreme.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)