Kakšne so razlike med hidravlično stiskalnico in CNC stiskalnico

2024-06-19 11:30:14

CNC stiskalnica je hidravlična stiskalnica z operacijskim sistemom CNC, je nadgradnja stiskalnice, pogosto pretvorba postopka lahko zmanjša delovno intenzivnost operaterja. Vendar pa so upravljavske sposobnosti višje kot pri hidravlični stiskalni zavori.

CNC press brake

CNC stiskalnica in hidravlična stiskalnica, najbolj značilen je njen operacijski sistem CNC, ki je nadgradnja stiskalnice, zmanjšuje delovno silo operaterja in povečuje učinkovitost obdelave. Vendar pa so hkrati operativne zahteve in delovne sposobnosti CNC stiskalnice veliko višje kot pri hidravlični stiskalnici in je razmeroma zapletena. CNC stiskalnica ima funkcijo večstopenjskega programiranja, ki lahko realizira večstopenjsko samodejno delovanje in dokonča enkratno obdelavo večstopenjskih delov.

hydraulic press brake

Hidravlična stiskalnica je elektrificirana z žico na tuljavo, elektrificirana sila pa se ustvari na plošči, da se izvede vpenjanje med ploščo in osnovno ploščo. Zaradi uporabe elektromagnetnega vpenjanja je tlačno ploščo mogoče izdelati v različne zahteve obdelovanca in jo je mogoče obdelati na obdelovancu s stranskimi stenami.


Hidravlična tlačna zavora sestoji iz nosilca, mize in vpenjalne plošče, miza je nameščena na nosilcu, miza je sestavljena iz podnožja in vpenjalne plošče, podnožje je povezano z vpenjalno ploščo preko tečaja, podnožje je sestavljen iz lupine sedeža, tuljave in pokrivne plošče, tuljava je nameščena v vdolbino lupine sedeža, vrh vdolbine pa je pokrit s pokrivno ploščo. Ko se uporablja, se žica napaja na tuljavo in po napajanju se na plošči ustvari gravitacija, da se ustvari sponka med ploščo in osnovno ploščo. Zaradi uporabe elektromagnetnega vpenjanja je tlačno ploščo mogoče izdelati v različne zahteve obdelovanca in jo je mogoče obdelati na obdelovancu s stranskimi stenami.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)