Kakšne so težave strojne obdelave rezalne povezave

2023-12-05 16:37:37

V postopku praznitve obdelave strojne opreme, lahko naletite na nekatere pogoste težave, nekatere od katerih so slednje 3a

 

1, izbira materiala in nabava: izbira ustreznih materialov za strojno obdelavo je ključna. Različni obdelovanci zahtevajo drugačne karakteristike materiala, kot kot trdnost, trdota, korozijska odpornost, itd. Ob istem času, razumna nabava materiala mora upoštevati tudi zanesljivost dobavitelji in nadzor stroškov.

 

2, materialni odpadki in uporaba: v procesu razkladanja, kako minimizirati odpadke materialov in izboljšati stopnjo uporabe materialov je izziv. Razumna postavitev delov, optimizacija shem rezanja in minimizacija izgub rezanja lahko pomagata izboljšati izkoristek materiala.

 

3, natančnost rezanja in kontrola velikosti: pri strojni obdelavi, dimenzijska natančnost je zelo pomembna. Med postopkom rezovanja dejavniki 2c kot kot debelina materiala, obraba orodja, odstopanje orodja in tako lahko vpliva na velikost dela nad navedenim razponom, kar bo povzročilo težave za naknadno obdelavo in montažo.

 

4, kakovost rezanja in površinska obdelava: v postopku rezanja, lahko nastanejo reznine, robovi niso gladki in druge težave. To bo imelo neugoden vpliv na poznejšo obdelavo, barvanje in druge postopke. Zato, nadzor kakovostnega reza in primernega površinska obdelava so zelo pomembni.

 

5, avtomatizacija in ročno delovanje: lahko obstaja določen prag za naložbo in uporabo avtomatizirane opreme za zapiranje, ki lahko biti težko prenosna za majhna podjetja za predelavo strojne opreme. Zanašanje na ročno upravljanje se lahko sooča z težavami kot stroški dela in usposabljanje kvalificirani delavci.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)