Kateri dejavniki vplivajo na delovno razmerje pri laserskem rezanju?

2023-10-31 16:52:07

Razmerje dolžnosti laserskega reza se nanaša na razmerje dejanskega časa rezanja na skupni čas obdelave v postopku rezanja.


Na razmerje dajatev običajno vplivajo naslednji dejavniki:

1. Hitrost obdelave: Hitrost obdelave se nanaša na razdaljo ki se laserski žarek premika na material na enoto časa. Višja ko hitrost obdelovanja, krajši čas rezanja in nižje razmerje obremenitve.


2. Debelina materiala: Pri rezanju debelejših materialov, je lahko potrebnih več rezov da popolnoma predremo material. To bo povečalo rezanje čas, kar povzroči veliko prazno obremenitev. V nasprotju, razrez tankih materialov je običajno opravljeno v krajšem času z razmerje nizke carine.


3. Pot rezanja: Zapletenost poti rezanja vpliva tudi na razmerje obremenitve. Če je rezalna pot enostavna in direktna, laserska rezalna glava se lahko giblje z višjo hitrostjo, s čimer zmanjša razmerje obremenitve. Za kompleksne rezalne poti, laserska rezalna glava mora se premakniti večkrat v različne smeri, s čimer se poveča čas rezanja in delovni cikel.


4. Zahteve za kakovost rezanja: Včasih za boljšo kakovost reza , je potrebno zmanjšati rezalno hitrost in povečati čas ko laser ostane na materialu. To lahko pomaga zmanjšati širino reže in izboljšati kakovost rezalne površine, ampak tudi povečati razmerje dajatve.


Na splošno, kolikor je mogoče da izberete primerne parametre obdelave in razumno pot rezanja, lahko minimizirate razmerje obremenitev pod predpostavko zagotavljanja kakovosti. Za učinkovito proizvodnjo, zmanjšanje koristnega razmerja lahko izboljša učinkovitost rezanja, poveča dejanski čas predelave, in izboljšati proizvodno učinkovitost.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)