Kateri so glavni deli stroja za lasersko rezanje?

2023-09-14 11:25:04

Laserski rezalni stroj je v glavnem sestavljen iz naslednjih glavnih delov:


Laserski generator: Laserski generator je jedro komponente laserskega rezalnega stroja, ki se uporablja za proizvodnjo visoke energije, laserskega žarka visoke gostote. Običajno rabljeni laserski viri vključujejo fiber laserje, CO2 laserje, itd.


Optični sistem: Optični sistem se uporablja za ostrenje in usmerjanje laserskega žarka v položaj rezanja. Ponavadi vključuje kolimacijsko ogledalo, goriščna razdalja ogledalo, objektiv in druge optične komponente, skozi nastavitev optične poti za doseganje ostrenja laserskega žarka in natančno pozicioniranje.


Rezalna glava: Rezalna glava je komponenta nameščena na laser ki vključuje ogledalo goriščne razdalje, zaščito, in zračni ejektor. Glavna funkcija rezalne glave je zaščita ogledala goriščne razdalje pred nečistočami in talini, ter zagotavljanje pomož. plini, kot na primer dušik ali kisik, skozi reaktivno napravo.


Sistem gibanja: Sistem gibanja vključuje mizo obdelovanca in sistem nadzor gibanja. Miza obdelovanca se uporablja za pritrditev obdelovanca na biti odrezan, medtem ko sistem za nadzor gibanja nadzoruje laserski rezalni stroj da se premika po vnaprej določeni poti da doseže natančnost rezanje oblika.


Pomožni plinski sistemi: Pomožni plinski sistemi se običajno napajajo s stisnjenim zrakom ali inertnimi plini. Pomaga odstraniti taljene ostanke iz območja rezanja z pršenjem pri visoki hitrosti za zagotavljanje kakovosti rezanja.


Krmilni sistem: Krmilni sistem je jedro krmilne enote laserskega rezalnega stroja, ki se uporablja za kontrolo koordinacije različni deli laserskega rezalnega stroja. Realizira nadzor laserske moči, rezalne hitrosti, obdelovalne poti in drugih parametrov z obdelavo in tolmačenje navodil za delovanje.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)