Kateri dejavniki vplivajo na izhodno moč laserskega rezalnega stroja?

2023-10-18 15:21:27

1. Zmanjšanje moči svetilke. Kriptonska svetilka kot potrošni material, njena učinkovitost pri visoki močji uporabi bo počasi upadala z poraba časa, zmanjšanje moči svetilke bo vplivalo tudi na moč laserja ni kaotično. Poleg 2c ker navadna čista voda vsebuje veliko število mikroorganizmov in različne ione, se te nečistoče zlahka prilepijo na steno svetilke pri visoki temperaturi, kar tudi povzroči zmanjšanje učinkovitosti svetilke.

 

2. Način prostornine laserskega kristala. Velikost laserske moči je sorazmerna način prostornine v laserskem kristalu, in večja ko volumen načina, večja moč laserja. Vendar, s povečanjem vbrizgane električne moči, toplotni učinek kristala je tudi huda, posledica spremembe v prostornini kristalnega načina, ki vpliva na lasersko izhodno moč.

 

3. Toplotna deformacija zrcala resonatorja. Simetrična paralelna ravninska votlina ima veliko modno volumen v kristalu, in z povečanje moči 2c toplotna deformacija leče privede do spremembe tipa kaviteta, in prehod iz naključnega votlina v nestabilno votlino, kar vpliva na izhod laserske moči.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)