Kaj je hibridni električni upogibni stroj?

2024-06-24 15:29:10

Postopek upogibanja je eden od pomembnih procesov pri obdelavi kovin, upogibni stroj pa je ena glavnih naprav v procesu upogibanja. Tradicionalni upogibni stroji se v glavnem zanašajo na hidravlične sisteme ali mehanske strukture za dosego upogibnega procesa, vendar te naprave med delovanjem ustvarjajo veliko hrupa in odpadne energije. Da bi zadostili potrebam varstva okolja in varčevanja z energijo, je nastala hibridna stiskalnica za olje in elektriko.

 

Oljno-električni hibridni upogibni stroj je napredna in učinkovita upogibna oprema. Zaradi svoje edinstvene oljno-električne hibridne pogonske metode in inovativne strukture izdelka se dobro obnese pri industrijskih operacijah krivljenja.

 

Oljno-električni hibridni krivilni stroj je v glavnem sestavljen iz motorja in hidravličnega sistema. Hidravlični sistem je osrednja komponenta, ki uresničuje upogibno delovanje stroja. Hidravlični sistem je razdeljen na glavni valj, oljno črpalko, elektromagnetni ventil, cev za olje in druge dele. Glavni valj je pomemben del hidravličnega sistema krivilnega stroja. Notranjost glavnega valja vključuje bat, oblogo valja, glavo valja itd. Bat je glavno telo in aktuator hidravličnega sistema. Ko tlak hidravličnega olja doseže določeno vrednost, začne delovati bat, ki potiska oblogo valja in glavo valja, hkrati pa se plošča upogne.

 

Delovni proces hibridnega električnega upogibnega stroja je v glavnem razdeljen na dve stopnji: upogibno stopnjo in povratno stopnjo. V fazi upogibanja motor poganja hidravlično črpalko, da sesa hidravlično olje iz rezervoarja in nato po prehodu skozi filter vstopi v glavni ventil. Glavni ventil potisne hidravlični cilinder, da se premakne naprej, drsnik pa, da se premakne nazaj, da doseže upogibanje. Med fazo povratka se odpre povratni ventil v glavnem ventilu, hidravlično olje teče nazaj iz hidravličnega cilindra v rezervoar, drsnik pa se premakne naprej in požene obdelovanec, da dokonča povratno pot.

 

Prednosti hibridnega električnega krivilnega stroja so visoka natančnost, visoka hitrost, visoka učinkovitost in nizek hrup. Ne le da lahko dokonča zapleteno visoko natančno upogibanje, ampak je tudi preprost za uporabo in vzdrževanje, kar lahko močno izboljša učinkovitost proizvodnje.

 

Hibridni električni krivilni stroj je primeren za različne kovinsko predelovalne industrije, zlasti za obdelavo pločevine, proizvodnjo pohištva, dekoracijo in druge prizore, ki zahtevajo visoko natančno krivljenje. Ko je potrebno veliko število upogibnih operacij, je hibridni električni in hibridni upogibni stroj nedvomno idealna izbira.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)