Kaj je strižni stroj z vrtljivo gredjo?

2023-12-26 17:24:03

Kot običajna mehanska oprema za rezanje na področju obdelave kovin se škarjalni stroj z nihajno gredjo široko uporablja pri majhnih in srednje velikih rezalnih opravilih s svojo preprosto in učinkovito zasnovo. Ta članek bo zagotovil poglobljen uvod v načelo delovanja in značilnosti strižnega stroja z vrtljivim tramom, da bi bralcem pomagal bolje razumeti to pomembno orodje za obdelavo kovin.

 

Načelo delovanja:

1. Vpenjanje in pozicioniranje

Delo škarij z nihajnim trakom se začne z vpenjanjem kovinske plošče, ki jo je treba rezati, skozi spono ali vpenjalno napravo in zagotavljanjem, da lahko med postopkom rezanja ohrani stabilen položaj. To zagotavlja natančnost in stabilnost rezanja.

 

2. Gibanje nihala

Nihajni nosilec je osrednja komponenta škarij z vrtljivim drogom in se nahaja nad robom noža. Med delom nihajni žarek niha skozi mehanski prenosni sistem ali hidravlični sistem. To gibanje povzroči, da rezilo zaniha navpično in pritisne navzdol.

 

3. Rezanje

Gibanje nihalnega žarka povzroči, da se rob noža premakne navzdol in nasprotuje fiksnemu robu noža na dnu, da tvori vpenjalno ustje. Kovinska plošča je vpeta v objemko, žarek nihala izvaja pritisk navzdol, rob noža pa zaključi rezanje kovinske plošče. Globino in natančnost postopka rezanja je mogoče nadzorovati s prilagajanjem amplitude nihanja in hitrosti gibanja nihalnega žarka.

 

4. Ločitev

Po končanem rezanju se kovinska plošča loči od preostalih delov. To lahko zahteva nekaj dodatnih korakov, kot je premik povratnega potisnega sistema, da se zagotovi učinkovito ločevanje odrezane pločevine po končanem rezu.

 

5. Vrnitev

Žarek nihala se vrne v prvotni položaj in je pripravljen za naslednji rez. Ta postopek vračanja se običajno doseže z mehanskim ali hidravličnim sistemom.

 

Med celotnim delovnim procesom mora upravljavec spremljati in nadzorovati gibanje strižnega stroja z nihajno gredo, da zagotovi natančnost in stabilnost postopka rezanja.


Lastnosti:

1. Enostavna struktura

Zasnova strižnega stroja z vrtljivo gredjo je razmeroma preprosta. Ker je nihajni nosilec glavna delovna komponenta, je zapletena mehanska struktura zmanjšana, zaradi česar je struktura relativno jasna in lahko razumljiva.


2. Primerno za manjša in srednje velika opravila rezanja

Zaradi svojih konstrukcijskih značilnosti so škarje z vrtljivim trakom na splošno primerne za rezanje majhnih in srednje velikih kovinskih plošč. Je enostaven za uporabo in primeren za nekatera manjša in srednje velika proizvodna okolja.


3. Ekonomično in cenovno ugodno

Škarje z nihajnim tramom so običajno poceni in primerne za nekatera podjetja ali projekte z omejenim proračunom. Za nekatere scenarije, kjer je naložba v opremo omejena, je strižni stroj z vrtljivo gredo ekonomična in cenovno dostopna izbira.


4. Enostaven za uporabo

Upravljanje škarij z vrtljivo gredjo je razmeroma preprosto in ne zahteva pretiranih tehničnih zahtev. To operaterjem omogoča hiter začetek in zmanjša stroške usposabljanja.


5. Primerno za splošno rezanje kovin

Škarje z vrtljivim trakom so primerne za rezanje splošnih kovinskih materialov, kot so jeklo, aluminij itd. Škarje z vrtljivim trakom zagotavljajo dobre rezultate rezanja pri ravnanju s temi materiali.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)