Kaj je delovni cikel?

2023-10-31 16:52:07

Obratovalni cikel laserskega rezalnega stroja je pomemben tehnični parameter, ki se nanaša na odstotek časa, ko impulzni laser ostane v ciklu 2c to je 2c razmerje med trajanjem pulza in obdobjem pulza. Delovni cikel neposredno vpliva na učinkovitost in kakovost laserskega reza, in je eden od ključnih parametrov za nastavitev in optimiziranje postopka laserskega rezanja.

 

Natančneje, raven delovnega cikla bo vplivala na čas in intenzivnost laserskega žarka na materialu. Ko je delovni cikel visok, čas delovanja laserskega žarka na material je daljši, in vnesena energija je večja, kar lahko privede za hitrejšo rezalno hitrost, vendar hkrati to lahko tudi poveča hrapavost toplotno prizadetega območja in reza površino. Nasprotno , ko je delovni cikel nizek, ima laserski žarek krajši čas delovanja na material in manjši vhod energije, ki lahko zmanjša rezalno hitrost, vendar pomaga zmanjšati toplotno prizadeto območje in izboljšati kakovost rezalna površina.

 

Pri praktičnih uporabah, treba delovni cikel laserskega rezalnega stroja prilagoditi glede na posebno debelino materiala za obdelavo, zahteve za rezanje in drugi dejavniki. Na primer, pri rezanju debelih plošč iz nerjavečega jekla, je potrebno upoštevati izbor delovnega cikla dejavniki kot kot kakovost rezalne površine, hitrost reza in velikost območja toplotnega prizadeta . Na splošno , obstaja razumen razpon delovnega cikla, zunaj tega razpona lahko povzroči slab učinek rezanja ali poškodbo opreme.

 

Poleg tega, je delovni cikel tudi povezan z vrsto laserja. Za zvezni laser, se lahko upošteva delovni cikel kot 100%, ker je laserski žarek zvezen izhod. Za impulzne laserje, je delovni cikel nastavljiv, in izhod značilnosti laserskega žarka je mogoče nadzirati s nastavitvijo širine impulza in periode impulza.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)